изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:17 EET
Кранево настръхна срещу божи служител    
Общество Свещеник забрани на кмета на село Кранево да строи спортна площадка до църквата. Причината - богохулни думи щели да влизат през божиите врати в храма. Претенциите на отец Стойко, който е председател на църковното настоятелство изглеждат странни за кмета и хората от Кранево. Храмът, в който отец Стойко служи, се строи на общинска земя със средства от дарения и без нито стотинка от митрополията.

В село Кранево живеят над 1200 души, като голяма част от тях са млади хора с малки деца. Кметът решава да построи спортната площадка за всички деца на единственото останало общинско място в селото - до църквата, съобщава TV7. Това обаче разсърдило божия наместник и по думите на кмета отсякъл: или храма, или площадката.

"Още не мога да осъзная думите на отец Стойко. Не си дава никаква сметка какво говори. Децата щели да псуват и да се чува в Божия храм. Ами точно за това е този Божи храм, децата да са до него, да го видят и да получат християнско възпитание", недоумява кметът.

Отец Стойко призна по телефона, че все още не е запознал епархийския съвет с мотивите си и уточни, че изразява лично мнение. Той смята, че на площадката може да се разгорят спортни страсти и езикът да загрубее. По неговите думи опитът показва, че обикновено храмовете съжителстват с читалища и училища, а не със спортни съоръжения.

Упорството на свещеника разгневи много жители на Кранево. Хората са възмутени от поведението на отеца, който ги поставя пред такава дилема. Жителите на Кранево са готови на ефективни протести, ако епрахийският съвет към Варненска митрополия подкрепи искането на отец Стойко да се спре изграждането на спортната площадка. / http://www.blitz.bg/
 


Сходни връзки

Кранево настръхна срещу божи служител | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди