изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 08:48 EEST
МЛАДИЯТ ИЗПЪЛНИТЕЛ ДАМЯН ПОПОВ ЧИСТИ В РОДНИЯ ДОБРИЧ    
Общество

Тази година кампанията "Да изчистим България" в област Добрич е преминала при по-голяма активност спрямо миналата година, отчита на сайта си областна администрация. От обобщената по общини информация става ясно, че в рамките на деня на голямото чистене са били почистени 65 нерегламентирани сметища, като са се включили 19 070 доброволци в цялата област.



Сред тези, които също участваха в голямото чистене бе и поп изпълнителят Дамян Попов, който заедно със студенти от Висше училище Международен колеж чистиха Летния театър в града. Събирайки отпадъците между пейките, Дамян Попов сподели, че често се прибира в родния град, а сцената на Летния театър чувства като свой дом, защото е била мястото за множество негови изяви в детските и юношеските му години.

Равносметката показва, че в чистенето на територията на община Добрич са се включили тази година 13 100 доброволци, в община Добричка - 1950, в община Балчик -  853 души, в община Каварна - 600, в община Шабла - 550, в община Генерал Тошево - 280, в община Тервел - 1237 души и в община Крушари - 500. Множество граждани по места проведоха акции по почистване преди определеният за това ден. В рамките на изтеклата седмица общо 73 фирми и ведомства, 82 училища и 13 НПО са събирали и изхвърляли отпадъци от нерегламентирани сметища.

За поредна година акцията премина при изключително добра организация. До общините в областта бяха доставени 3650 чувала и 3400 чифта ръкавици. Бяха раздадени и ваучери за гориво, осигурени от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда. НДТ

 

 

 


Сходни връзки

МЛАДИЯТ ИЗПЪЛНИТЕЛ ДАМЯН ПОПОВ ЧИСТИ В РОДНИЯ ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди