изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 04:34 EEST
ГОСТИ ОТ ЧЕТИРИ ГРАДА НА ПРАЗНИКА НА ПРИКАЗКИТЕ    
Общество

На своя празник на приказките, който се проведе на 25 и 26 април, РЦ – Добрич посрещна гости от ресурсните центрове  от Варна, Бургас, Разград, Шумен.

На 15-метрово пано бяха изложени  рисунки, маски, пана, изработени от деца със специални образователни потребности от  Русе, Силистра, Варна, Бургас, Разград, Шумен. Зрителите на тържеството се потопиха в приказния свят на Шарл Перо и Братя Грим с помощта на малките актьори /деца със специални образователни потребности/ от детски градини и училища, които дефилираха, облечени в костюми на героите от приказките им.



Театър на маса „Бременските музиканти” представиха ученици със СОП от II-ра ресурсна група от СОУ ”Л. Каравелов”. Драматизация на приказката „Лисицата и котката” от Братя Грим бе представена от ученици със СОП от четири различни ресурсни групи от училищата ОУ „Хр. Ботев”, ОУ ”Ст. Караджа”, СОУ ”Кл. Охридски” и ОУ ”Хр. Смирненски”.

Наградите отпътуваха за различните краища на България. В категория рисунка първо място бе отредено на Христина Денчева от РЦ-Бургас. В категория пано първата награда отпътува за Пламен Николов от Силистра. В категория макет Георги Иванов от РЦ-Варна получи първа награда. Имаше още поощрителна награда за групова работа и награди за най-голям и най-сладък макет.

Работата на специалистите от Добрич и гостуващите ресурсни центрове продължи и на 26 април с презентиране на добри практики на педагозите от РЦ-Добрич. Срещата приключи  с посещение на неповторимата природа на перлата на Северното Черноморие – нос Калиакра. НДТ

 


Сходни връзки

ГОСТИ ОТ ЧЕТИРИ ГРАДА НА ПРАЗНИКА НА ПРИКАЗКИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди