изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 07:48 EEST
Смартфон Made in China    
Китай За никого не е тайна, че повечето мобилни телефони се произвеждат в Китай. Именно там са разположени промишлените мощности на най-големите световни технологични компании. В самата Поднебесна империя има и местни брендове, които в последните години предприеха мащабна инвазия на западния пазар. Качеството на тяхната продукция на практика не се отличава от тази на водещите марки като Apple и Samsung, затова пък цените им са доста по-приемливи.

Huawei Ascend P6
Компанията със странното за произнасяне име Huawei е относително добре позната в света благодарение на телекомуникационното си оборудване, което произвежда още от 90-те г. на миналия век. В последното десетилетие тя активно създава и мобилни телефони, чиито премиери често предизвикват огромен възторг. Така например настоящият й флагман Huawei Ascend P6 с дебелина на корпуса 6,18 мм е най-тънкият смартфон в света. Заради необикновения достатъчно елегантен и привлекателен дизайн този смартфон често е наричан айфонът на Android. Устройството има 4,7-инчов екран с резолюция 720x1280 точки, 4-ядрен процесор, батерия 2000 mAh и 8-мегапикселова камера. Смартфонът работи под операционната система Android 4.2.2 Jelly Bean.
Цените му започват от $260.

Meizu MX3
Компания Meizu от град Чжухай започна дейността си в края на миналия век с пускането на евтини цифрови аудиоплеъри, които всъщност бяха визуални копия на устройства на по-прочути производители. След време обаче шефовете й решиха да концентрират производствените си мощности в създаването на мобилни телефони. В момента флагманът на компанията е смартфонът Meizu MX3, който бе представен през октомври 2013 г. Устройството има 5,1-инчов Full HD екран с резолюция 1800х1080 точки, батерия с капацитет 2400 mAh, 8-ядрен процесор Exynos 5410 (три от ядрата отговарят за графиката), а също така 8-мегапикселова камера, която се счита за една от най-добрите в света. Смартфонът работи под операционната система Android 4.2 с потребителския интерфейс Flyme 3.0. Цените на Meizu MX3 започват от
330 долара за варианта с 16GB памет.

ZTE Star 1
Компания ZTE се занимава с производството на по-евтини телефонии, чиито цени започват от под 100 американски долара.
Затова и флагманът й също не е толкова скъп. Представеният в средата на месеца ZTE Star 1 още не е пуснат на пазара, но цената на версията с 16GB се очаква да бъде около 225 долара. При това смартфонът има доста симпатичен дизайн с възможност за смяна на цветните панели. Диагоналът на екрана е 5 инча, а резолюцията - 1920х1080 пиксела. Телефонът работи на основата на 4-ядрения процесор Qualcomm Snapdragon 400 под управлението на операционната система Android 4.4.2 KitKat с фирмения потребителски интерфейс MiFavor 2.3.

Oppo Find 7
Друг китайски производител на мобилни телефони, който успя да пробие извън местния пазар, е основаната през 2004 г. в град Дунгуан компания OPPO. За разлика от много други китайски фирми тя реши да заложи не на копията на чужди устройства, а на създаването на свои, които често нямат аналог в света. Например представеният наскоро смартфон Oppo Find 7 има вградена камера, която може да прави снимки с разширение 50 мегапиксела. Всъщност самата матрица е 13-мегапикселова, но благодарение на режима Super Zoom е възможно "залепянето" на 10 фотографии в едно 50-мегапикселово изображение. Смартфонът има 5,5-инчов екран с резолюция 2560х1440 пиксела, 4-ядрен процесор и батерия с капацитет 3000 mAh.
Цената му е $499.

Xiaomi Mi3
Историята на китайския стартап Xiaomi започна с пускането на сполучливия потребителски интерфейс MIUI за Android. След като събра нужния капитал, компанията реши сама да направи смартфон. Xiaomi Mi3 е вече третият й модел, не по-малко успешен от предишните два. За няколко месеца продажби устройството се прослави като смартфон за тези, които разбират от добра техника. Снабден е с 4-ядрения процесор Qualcomm Snapdragon 800, батерия с капацитет 3050 mAh и 13-мегапикселова камера, която може да прави снимки във формата RAW. Екранът на Xiaomi Mi3 е 5-инчов с резолюция 1920х1080 точки. Външният вид на смартфона е доста минималистичен, но при това достатъчно стилен. Компанията не копира дизайна на други по-прочути устройства.
Цената започва от $340. 

http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

Смартфон Made in China | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди