изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 12:44 EEST
АТРАКТИВЕН ПЧЕЛИН ПОКАЗВА РАЗВИТИЕТО НА ПЧЕЛАРСТВОТО ОТ ДРЕВНОСТТА ДО ДНЕС /СНИМКИ/    
Земеделие

Пчеларката Недялка Михова по атрактивен начин предлага демонстрация и дегустация на чисти пчелни продукти. Професионално тя се занимава с пчеларство от 2003 г. и отглежда 130 пчелни кошера в три пчелина. Най-новият е в района на село Прилеп, недалеч от курорта Албена. Той е малък и е демонстрационен към Медената къща на семейство Михови.



Медена къща Михови бе изградена по проект, финансиран чрез Местна инициативна група Добричка. Тя  представя музей на открито. Той е атрактивен пчелин с пчелни жилища от древността до днес. В каменната ера пчелите са живеели в пещери, така че е пресъздадена и такава среда. Има кошер като къщичката на баба Яга, както и стъклен кошер, за да може да се наблюдава животът на пчелите.  Има хралупи, стари пчелни жилища, както сборен кошер с рамки, с какъвто масово работят пчеларите днес.

Атрактивният пчелин има и зала за дегустация и демонстрационен инвентар – центрофуга за вадене на мед, музейни експонати от пчеларството – инструменти и инвентар. Посетителите могат да се запознаят с истинския, натурален пчелен мед, такъв, какъвто природата го създава, без никаква човешка намеса. В залата за демонстрация и дегустация може да се центрофугира мед и да се дегустира. Предлага се дегустация на медена вафличка, така, както пелите са изградили кутийките и са ги напълнили с мед. Предлага медена ракия, както и фреш, който е от лимонов сок, пчелен прашец и пчелен мед.
Пчеларката иска да покаже е, че хората могат да живеят заедно с пчелите, да не се страхуват от тях и да мислят много за тях, защото нашият живот се крепи единствено и само на опрашителната дейност на пчелите. Тя счита, че пчеларите са задължени да показват колко огромна е ролята на пчелите. НДТ

 


Сходни връзки

АТРАКТИВЕН ПЧЕЛИН ПОКАЗВА РАЗВИТИЕТО НА ПЧЕЛАРСТВОТО ОТ ДРЕВНОСТТА ДО ДНЕС /СНИМКИ/ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди