изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:40 EET
Източник от Генералния щаб на Украйна: Щурмът срещу опълченците започва на 2 май    
По светаРъководството на антитерористичната операция (АТО) в Югоизточна Украйна е преминало от и.д. министър на вътрешните работи Арсен Аваков към шефа на Службата за сигурност на Украйна (ССУ) Валентин Наливайченко. На втори май е планирано да бъдат щурмувани барикадите, които се контролират от опълченците съобщава източник от Генералния щаб на Украйна, цитиран от РИА Новости.

"По заповед на Турчинов министърът на вътрешните работи е отстранен от ръководството на операцията", е заявил източникът пред РИА Новости. По-думите му това решение е взето след провала на първия етап от операцията. Вчера беше разпространена информация и че във Върховната Рада е внесен проект на постановление за оставката на Аваков.

"Наливайченко, разбирайки безполезността от използването на армейски части в Донецка и Луганска области, след консултации с Дмитрий Ярош, е организирал подготовкатата на особените батальони на "Десен сектор" от инструктори на ССУ. Това е направено с разчет на 2 май те да щурмуват обектите и барикадите, овладяни от сепаратистите, преди всичко в Луганска област и контролът на Киев върху положението там да бъде възстановен на всяка цена до 3 май", информира източникът. 

По негови данни, Турчинов обсъждал възможността и непосредствено с Дмитрий Ярош. Той от своя страна продилжил да настоява за отстраняването на МВР шефа Арсен Аваков, който, както смятат в "Десен сектор", носи отговорността за ликвидирането на техния одиозен активист Александър Музичко.  http://www.blitz.bg

ГРАЖДАНСКАТА ВОЙНА В УКРАЙНА - НАКРАТКО С ЛИНКОВЕ ОТ МЕДИИТЕ В БЪЛГАРИЯ И РУСИЯ /ОБНОВЯВА СЕ/
 


Сходни връзки

Източник от Генералния щаб на Украйна: Щурмът срещу опълченците започва на 2 май | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди