изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 19:31 EET
ГРАЖДАНСКАТА ВОЙНА В УКРАЙНА: Киев щурмува Славянск, опълченците свалиха 2 хеликоптера    
По светаПроруски активисти в украинския град Славянск, където тази сутрин украинските сили за сигурност започнаха спецоперация срещу сепаратистите, заявиха пред РИА Новости, че над града е бил свален хеликоптер. Активистите твърдят, че притежават видеозапис на падането на летателния апарат, който възнамеряват скоро да публикуват.

Някои от активистите съобщават, че втори хеликоптер е открил огън по техните позиции, като в отговор е била пусната ракета и хеликоптерът е бил свален. Двата свалени хеликоптера – Ми-24 – са участвали във въздушния десант на армията, разказват активистите.

Според командира на опълчението Игор Стрелков единият пилот е ранен и пленен и в момента го разпитват.

В същото време, те съобщават за активна престрелка в района на железопътната гара и телевизионната кула в града.
Сепаратистите са въоръжени с автомати, пушки и с бутилки със запалителна смес.

Тази сутрин в Славянск се включи сирена, която оповести началото на активната фаза на спецоперацията на киевските власти, след което е започнала стрелба. Над покрайнините на града се издигат кълбета гъст дим. Над града кръжат хеликоптери.

„Украинската армия извършва въздушен десант. Сраженията вече се преместиха в центъра на града”, казва за РИА Новости източник от местната администрация. По думите му, тежка бронетехника е разположена в покрайнините на града. По информация на източника, има ранени, но засега няма данни за техния брой. http://www.blitz.bg

Украинските сили за сигурност са завзели контрола върху по-голямата част от Славянск в хода на поредната активна спецоперация. Това съобщи във Фейсбук ръководителят на Центъра за военнополитически изследвания и представител на групата „Информационна съпротива” Дмитрий Тимчук, цитиран от УНН.

По негова информация, премахнати са блокпостове на сепаратистите и е взет под контрол телевизионният център в града. „Основните точки на съпротивление са в югоизточната част на града”, написа Тимчук. Той съобщи още, че в хода на операцията е свален хеликоптер Ми-24 на украинските сили за сигурност.

Проруските активисти в Славянск съобщават за първа жертва на сблъсъците със силите за сигурност на Украйна. По данни на активистите, загинал е един човек, а втори е ранен, предаде РИА Новости.
По негова информация, в момента един от блокпостовете, разположен в околностите на града, е под обстрел от украински хеликоптери.
По данни на източника, няколко десетки жители на Славянск са блокирали моста на влизане в града, за да не допуснат украинската войска.

Проруските активисти в украинския град Славянск са свалили два хеликоптера на украинските военновъздушни сили. Единият от пилотите е загинал,а вторият е ранен и е приет в централната болница в града, съобщи пред ИТАР-ТАСС представител на активистите.   http://www.trud.bg



ГРАЖДАНСКАТА ВОЙНА В УКРАЙНА - НАКРАТКО С ЛИНКОВЕ ОТ МЕДИИТЕ В БЪЛГАРИЯ И РУСИЯ /ОБНОВЯВА СЕ/
 


Сходни връзки

ГРАЖДАНСКАТА ВОЙНА В УКРАЙНА: Киев щурмува Славянск, опълченците свалиха 2 хеликоптера | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди