изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 15:20 EEST
Две жени загинаха в обърнат микробус с пътници (ОБЗОР)    
Новини Две жени загинаха на място, а още 11 души, сред които и 2 деца, бяха ранени след тежка катастрофа на микробус "Мерцедес", пътувал по линията Русе -  Силистра.Инцидентът стана около 13,50 ч на 5 км от град Сливо поле, съобщиха от полицията в Русе.

Според очевидци пътничка заговорила шофьора за пуснатия климатик. Той се обърнал към нея да види какво иска и в този миг изтървал волана. След 15-20 м на зиг-заг по платното бусът се преобърнал два пъти през таван и заорал в канавката.
Част от 15-те пътници полетели през счупените прозорци и се озовали на шосето, други останали вътре.

"Някак успяхме да излезем и да изправим микробуса, защото видяхме затиснато дете и трябваше да го извадим", разказаха участници в мелето.

Четири линейки откарали ранените в русенската болница, където шестима души били настанени в ортопедичното отделение с различни травми, а други 5 - в хирургията. Сред тях са 13-годишно момче и 10-годишно момиче. Шофьорът на буса е със счупена ръка. Няма опасност за живота на ранените, уточниха лекари.

"По първоначални данни водачът е отклонил вниманието си", потвърдиха от пътна полиция. Оцелели пътници обясниха, че микробусът потеглил от автогара-юг в Русе с 18 пътници, трима от които слезли в Сливо поле.

"Често пътувам с него до Силистра, още не мога да повярвам, че съм жива. Бях седнала на мястото на една от загиналите жени, но я помолих да се разменим, за да съм до приятеля си", разказа развълнувано оцеляла девойка.

Експерти тепърва ще изчисляват дали шофьорът на микробуса е карал с превишена скорост.  http://www.trud.bg

 


Сходни връзки

Две жени загинаха в обърнат микробус с пътници (ОБЗОР) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди