изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 11:05 EEST
Крият подробности за инцидента в цирка, при който пострада българка    
НовиниНикой не се наема да съобщи подробности за цирковия номер в Провидънс, САЩ, при който стана инцидент и пострада българска акробатка. "Учудва ме силният дух на Виктория. Доколкото разбрах са й направили операции на крака и мисля, че на рамото и на гърба. Това, което ме притеснява, е, че не се дава пълна информация. Разбрах, че е със силни болки, но по-скоро явно тя се грижи за другите около нея, които са повече пострадали", сподели известната треньорка по художествена гимнастика и майка на ранената ни акробатка Йовка Нягулова пред TV7.



Както БЛИЦ съобщи, цирковото изпълнение на Виктория Медейрос завърши с ужасен финал. Платформата за номера се е срутила, а 11 души са останали под нея. Българската акробатка е настанена в болница в американския град Провидънс. Виктория е от Добрич и преди да се омъжи е носела фамилията Нягулова.

Номерът не е бил обезопасен достатъчно, коментира шефът на цирк "Балкански" Александър Балкански. Той работил в същия цирк пет години през 70-те години на миналия век, бил въздушен акробат.

Не може този чадър да виси само на едно въже, трябва да се осигури общо на четири места, коментира Кехайов.




Пострадалата в САЩ наша акробатка е дъщеря на олимпийска шампионка

Българката Виктория Медейрос, която пострадала при инцидента в американски цирк, е родена в Добрич, и е бивша състезателка по художествена гимнастика, пише "Марица.бг".Преди да се омъжи за съпруга си - Андрей Медейрос в САЩ, Виктория носила фамилията Няголова. Завършила е Националната спортна академия с профил художествена гимнастика. Тя е дъщеря на Йовка Няголова от Добрич, треньор по художествена гимнастика, състезателка и носителка на 2 златни медала по лека атлетика от Олимпийските игри за ветерани в Сидни от 2009 г., както и от много други състезания по лека атлетика за ветерани. Йовка Няголова е печелила отличия по ушу и кикбокс и продължава да се състезава в турнири за ветерани.

Виктория и съпругът й Андрей Медейрос от САЩ имат син, Кристофър. В профила на Виктория Медейрос във фейсбук десетки хора от цял свят са отправили пожелания за бързо възстановяване. Сред тях има както нейни бивши колеги от художествената гимнастика - състезатели и треньори, така и обикновени хора и циркови артисти.

Както БЛИЦ писа девет акробати пострадаха, след като платформа рухна по време на въздушен цирков номер в американския град Провидънс, щата Род Айлънд. Осем акробатки е трябвало да увиснат във въздуха на косите си. Малко след вдигането на завесите, металната платформа, издигната за номера, е рухнала, в резултат на което жените са паднали от височина 8 до 12 метра върху друг изпълнител, който е бил на земята. Ранените са откарани в болница. Състоянието им е тежко, но животът им е извън опасност.

Започнало е разследване за причините за инцидента. На сайта на цирка Ringling Brothers and Barnum and Bailey се посочва, че в трупата Medeiros участват акробатки от САЩ, Бразилия, България и Украйна.




Вижте пострадалата циркова акробатка Виктория Медейрос

Страницата на Виктория Медейрос беше залята с пожелания за бързо оздравяване след нелепия инцидент в Провидънс. 35-годишната акробатка от Добрич е сред 20-те пострадали. Човешката пирамида във формата на полилей се разсипа на цирковия манеж, след като се скъса подсигуряващо въже. Фаталният номер е измислен от Виктория и нейният съпруг - бразилеца Андре Медейрос. Кръстен е на нашенката. В него акробатките се държат за косите си.

Профилът на Виктория във Фейсбук е залят с пожелания за бързо оздравяване.

"Скъпа Вика, молим се за Вас!", пише на руски нейна приятелка. Други й пожелават да се върне бързо на цирковата арена и се молят за нея.

http://www.blitz.bg

Пострадалата в цирка в Провидънс българка е дъщеря на Йовка Няголова

Българката Виктория Медейрос е пострадала при инцидента в цирка в Провидънс (ВИДЕО)

НАГРАДИХА НАЙ-ДОБРИТЕ СПОРТИСТИ НА ДОБРИЧ
МИНИСТЪР ГЕОРГИЕВА НАГРАДИ ЙОВКА НЯГОЛОВА
3 ЗЛАТНИ И 1 БРОНЗОВ МЕДАЛ НА ГИМАСТИЧКИТЕ НА ЙОВКА НЯГОЛОВА
КУП ОТЛИЧИЯ ЗА ГРАЦИИТЕ НА ЙОВКА НЯГОЛОВА
ГИМНАСТИЧКА ОТ ДОБРИЧ ЩЕ УЧАСТВА В ТУРНИРА „РУМИ И АЛБЕНА”
АНСАМБЪЛЪТ НА ЙОВКА НЯГОЛОВА Е В ТОП 10 В БЪЛГАРИЯ
ГИМНАСТИЧКИТЕ НА “МИК ГЕРГАНА 90” С МЕДАЛИ ОТ МЕЖДУНАРОДЕН ТУРНИР
ЙОВКА НЯГОЛОВА Е ДВОЙНА БАЛКАНСКА ШАМПИОНКА ОТ ЛАРИСА
ЙОВКА НЯГОЛОВА - СЪС ЗЛАТО ЗА НОВИЯ СИ КЛУБ
МИНИСТЪР СВИЛЕН НЕЙКОВ НАГРАДИ ЙОВКА НЯГОЛОВА
ЙОВКА НЯГОЛОВА ПОЛУЧИ СПЕЦИАЛНА НАГРАДА ОТ ФОНДАЦИЯ "БЪЛГАРСКИ СПОРТ"
СКАНДАЛНО! ДВУКРАТЕН СВЕТОВЕН ШАМПИОН Е АУТ ОТ НОМИНАЦИИТЕ ЗА НАЙ-ДОБРИТЕ СПОРТИСТИ НА ДОБРИЧ
НАГРАЖДАВАТ ЙОВКА НЯГОЛОВА ЗАЕДНО С ЙОРДАН ЙОВЧЕВ, СТАНКА ЗЛАТЕВА И ДРУГИ СВЕТИЛА В БЪЛГАРСКИЯ СПОРТ
БОК НАГРАДИ ЙОВКА НЯГОЛОВА СЪС ЗЛАТЕН МЕДАЛ
СПОРТЪТ ПОДДЪРЖА ДУХА И ТЯЛОТО МИ
ДУБЪЛ ЗА ЙОВКА, ОТНОВО Е ЗЛАТНА В СИДНИ!
ЙОВКА НЯГОЛОВА – ОЛИМПИЙСКИ ШАМПИОН
ЙОВКА ОТНОВО Е ЗЛАТНА





 


Сходни връзки

Крият подробности за инцидента в цирка, при който пострада българка | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.17 секунди