изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:58 EET
Удавилите се братчета гостували на баба и дядо за празниците    
НовиниДвете братчета, които се удавиха в събота в напоителен канал близо до пловдивското село Брестовица, са били на гости на баба и дядо за празниците, научи БЛИЦ. Въпреки че трагедията се е разиграла в събота, до днес тя е пазена в тайна от полицията и общинските власти. Погребението на двете деца е станало в неделя.

Двете момчета са карали колелета в съботния следобед и с тях са стигнали до канала, който наистина е доста голям и опасен, каза пред БЛИЦ кметът на община Родопи Пламен Спасов. Той потвърди, че телата са намерени около 20 часа същия ден от случайно минаващ покрай мястото човек.

Двете тела са били заседнали в една спирателна решетка. За да бъдат извадени, каналът е бил източен. Параметрите на съоръжението са впечатляващи – дълбочина около 5 метра и дебит на водата около 13 кубика в секунда.

Според неофициална информация, вероятно по- малкото братче е паднало в канала и е започнало да се дави, а по- голямото момче се е опитало да го извади, но и то е попаднало в канала. Направената аутопсия в Съдебна медицина – Пловдив не е открила следи от насилие, така че заключението е за нещастен случай.

Кристина ИВАНОВА
http://www.blitz.bg/
 


Сходни връзки

Удавилите се братчета гостували на баба и дядо за празниците | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди