изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 08:02 EEST
ВЪВ ФАШИСТКА УКРАЙНА: Вижте потресаващ разказ на оцелял в одеското клане (ВИДЕО)    
По светаКореспондент на руския сайт медия Lifenews.ru откри оцелял в пожара и клането в Профсъюзния дом в Одеса на 2 май, който се съгласи да разкаже преживяното, но със скрито лице и модулиран глас, тъй като се страхува за живота си и този на близките му. Мъжът се представя с името Александър.

"Събудих се в линейката и тогава разбрах какво се е случило", разказва Александър. Със сълзи на очи той си спомня как са доубилави приятелите му, които са се опитвали да избягат от огъня.

"Двама мой приятели скочиха от третия етаж. Не знам дали са оцелели при падането, но видях как ги доубиваха, просто ги довършваха", разкрива за зверствата на терористите Александър. Той разкрива, че националистите са искали да превземат сградата на Профсъюзния дом, но противниците на новата власт не са искали да се предадат. Те блокирали стълбите и коридорите. "Именно тези барикади попречиха на много хора да се спасят от пожара. Хората бяха принудени да скачат от прозорците. На четвъртия етаж аз отидох до прозореца, отворих го, до мен стоеше човек. Не знам защо стреляха по него. Уцелиха го в главата. Той беше убит от снайперист или просто от добър стрелец, не знам", разказва още Александър. 

По думите му по време на пожара в Профсъюзния дом всички били в паника. Хората видели какво се случва с тези, които са успявали да се спасят. В сградата пробили активисти от "Десен сектор", разкрива Александър, който ги познал по лентата на ръката.  В отчаянието си той успял да се добере до прозорец, но веднага попаднал в ръцете на националистите. Радикалите съблекли до кръста полуживия мъж и и започнали да го бият. От сигурна смърт го избавили притеклите се на помощ лекари.

Сега Александър осъзнава защо е било нападението на палатковия лагер на площад Куликово поле и какво са преживели националистите няколко седмици. По негови думи ръководител на нападението е бил главата на областната администрация в оставка - Владимир Немировски. "Този Немировски, той е насекомо, по друг начин не мога да го нарека. Той е отговорен за всичко, не милицията, не прокуратурата", разказва Алексанър. Той обещава, че веднага щом заздравеят раните му, той ще потърси отговорност за масовото убийство в Профсъюзния дом.

На 2 май в разгара на сблъсъците с националистите одеските антимайдановци се оказали блокирани в Профсъюзния дом. Членовете на "Десен сектор" подпалиха сградата и блокираха изхода. В резултат на това 46 души загинаха, а повече от 200 получиха обгаряния и наранявания. Тези, които успямаха да се измъкнат от горящия дом са били убивани от организиралите палежа радикали. В същото време милицията не спряла масовото убийство. Освен това, според някои източници, силите за сигурност получили заповед да приберат подразделенията си от мястото на събитията.  http://www.blitz.bg











ГРАЖДАНСКАТА ВОЙНА В УКРАЙНА - НАКРАТКО С ЛИНКОВЕ ОТ МЕДИИТЕ В БЪЛГАРИЯ И РУСИЯ /ОБНОВЯВА СЕ/
 


Сходни връзки

ВЪВ ФАШИСТКА УКРАЙНА: Вижте потресаващ разказ на оцелял в одеското клане (ВИДЕО) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди