изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 08:06 EEST
БЪЛГАРИЯ ИЗЛЪЧИ ТЕНИСИСТИТЕ, КОИТО ЩЕ Я ПРЕДСТАВЯТ НА СВЕТОВНИЯ ТУРНИР OUATT    
Спорт Михаела Йорданова от Добрич записа три престижни победи и достигна до големия финал при момичетата до 9 г.

121 деца взеха участие в националната квалификация по тенис за световния турнир във френския град Ла Бол. Домакин на състезанията бяха кортовете на Албена, където участваха най-добрите ракети на България. Известни са вече имената на тенисистите, които ще представят страната ни при момичетата и момчетата до 9, 10, 11 и 12 г. По време на мачовете зрителите, сред които и футболистите на Манчестър Сити, Академията на Хаджи, Цървена звезда, ЦСКА, Черно море и други отбори, станаха свидетели 3-дневни интересни и оспорвани битки, в които имаше много усмивки, сълзи и повече тенис на високо ниво.



От Добрич най-добре се представи Михаела Йорданова, която записа три победи - на осминафиналите с 5-0 5-0 над Йоанна Петрова от Велто (Варна), на четвъртфиналите с 5-1 5-0 над Никол Баева от Черноморец (Бургас) и с 5-4 5-2 на полуфиналите над Жасмина Киселкова от Черноморец. В мача за първото място отстъпи на Анастасия Николова от Тича с 2-5 0-5.

Бронзов медал при 10-годишните момичета спечели Ася Мелникова.

Денислава Глушкова от ТК ”Дема”в София триумфира в тази възраст, след като победи на финала Катерина Димитрова от ТК ”Локо 98” с резултат 5-2 5-3.

Дария Радулова от ТК ”Нова Загора” спечели турнира при момичетата до 11 г., след като победи на финала Велизара Филева от ТК”Албена Пд” с резултат 1-6 6-0 6-4.

Елена Кралева от ТК”Галакси” стана шампионка при момичетата до 12 г., след като победи на финала Анита Иванова от ТК”Нова Загора” с резултат 6-3 6-7/2 6-2.

Виктор Марков от ТК”Диана” в София оглави класирането при момчетата до 9 г., след като победи на финала Велизар Илиев от ТК”БАРС” Велико Търново с резултат 5-1 5-2.

Динко Динев от ТК ”Черноморец” Бургас стана първи при момчетата до 10 г., след като победи на финала Светлин Керемдчиев от ТК ”Спорт Палас”Сливен с резултат 5-1 3-5 5-3.

Пьотр Несторов от ТК ”ЧМ Елит” Варна спечели турнира при момчетата до 11 г., след като победи на финала Николай Неделчев от ТК ”ЧМ Елит” Варна с резултат 6-3 4-6 6-4.

Георги Северов от ТК ”Лозенец 2000” триумфира при момчетата до 12 г., след като победи на финала Антъни Генов от ТК”15-40” София с резултат 7-6/2, 6-4.

Победителите се класираха за финалния кръг на Световния тенис турнир, който ще се проведе в La Baule, Франция.  Всички участници останаха изключително доволни от прекрасната тенис база в Албена и добрата работа на организационния екип. НДТ



 


Сходни връзки

БЪЛГАРИЯ ИЗЛЪЧИ ТЕНИСИСТИТЕ, КОИТО ЩЕ Я ПРЕДСТАВЯТ НА СВЕТОВНИЯ ТУРНИР OUATT | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди