изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 03:51 EEST
Шестима пострадали при инцидента с влака, две жени са с опасност за живота    
Новини

Шестима са пострадалите при инцидента между влак и товарен автомобил в района на индустриалната зона в град Септември, съобщи bTV. Той стана на жп линията София-Пловдив. Двама от пострадалите са с опасност за живота. Най-сериозно ранените са жени с мозъчни контузии. Едната е на 62 години.



Другият сериозно пострадал, но без опасност за живота, е шофьорът на камиона, пресякъл на червено неохраняемия жп прелез. Още трима души - един мъж и две жени, са настанени в Областната многопрофилна болница в Пазарджик. Те са с леки наранявания.

Водачът не се е съобразил със светлинната сигнализация и за това е блъснат от мотрисата "Дезиро". Сигналът за инцидента е получен малко след 16,30 ч.

Всички пострадали пътници са пътували в първия вагон на влака, който е смачкан от силния удар. Прозорците на вагона са изпочупени, а един от тях е разцепен от метална колона и е твърде вероятно точно тя да е причинила сериозните наранявания на двете жени.

За пътниците от влака е създадена организация за превоз с автобуси до Пловдив. Очаква се движението на влаковете да бъде възстановено късно тази вечер.

Към мястото на инцидента отпътуваха заместник-министърът на транспорта Антон Гинев, заместник-изпълнителният директор на БДЖ инж. Чавдар Трендафилов, генералният директор на Национална компания „Железопътна инфраструктура” инж. Милчо Ламбрев, заместник-генералният директор инж. Златин Крумов, главният ревизор по безопасността инж. Бисер Минчев.

Ръководствата на БДЖ и НКЖИ призовават водачите на пътни превозни средства да спазват правилата за движение по пътищата. Всяко неспазване на Закона за движение по пътищата и преминаване при спуснати бариери или звукова и светлинна сигнализации, показващи приближаването на влак към прелеза, е риск за живота на водачите на превозните средства и техните спътници.

Инциденти от този род също така нарушават графика за движение на влаковете и предизвикват значителни икономически загуби.

http://www.trud.bg

 


Сходни връзки

Шестима пострадали при инцидента с влака, две жени са с опасност за живота | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди