изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 13:37 EEST
Стотици убити в Нигерия от “Боко Харам”    
По света

Стотици души са убити при нападение на ислямистката групировка “Боко Харам” в град в Североизточна Нигерия близо до границата с Камерун вчера, предаде АП. “При нападението са убити около 300 души”, заяви местният сенатор Ахмед Занна. Над 100 тела в град Гамбору Нгала са преброили свидетели. Този брой може още да нарасне, допълват очевидците. Най-малко 125 убити пък е бройката, за която съобщава Ройтерс.



Гамбору Нгала се намира в щата Борно – историческа крепост на “Боко Харам”. Градът бе обсаден от терористите в понеделник, но довчера липсваха подробности относно евентуалните жертви.

Десетки нападатели пристигнали в града посред бял ден с бронирани машини и минибуси с означения на полицията и армията, разказват местни. Те опожарили пазара, митническия офис, полицейския участък и почти всички магазини в града и избили хората с автоматичен огън, а в някои случаи им прерязвали гърлата.

“Боко Харам” пое отговорност и за похищението на над 200 девойки в същия район. “Аз отвлякох вашите дъщери”, заяви лидерът на ислямистката групировка Абубакар Шекау. От 276-те гимназистки, отвлечени на 14 април от училището им в Шибок, в щата Борно, 53 успяха да избягат, а 223 са още в плен.Той се закани, че ще се отнася с тях като към робини и допълни, че възнамерява да ги “продаде” и да ги ожени насила. Смята се, че те може вече да са в Чад или Камерун, където момичета се продават по $ 12.

САЩ ще прати в Нигерия група американски военни и полицейски специалисти, които да помогнат за освобождаването на момичетата. Свои експерти ще изпрати и Англия.

http://www.24chasa.bg

 


Сходни връзки

Стотици убити в Нигерия от “Боко Харам” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди