изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 12:25 EEST
Украйна не плати на "Газпром", Русия спира доставката на газ на 1 юни    
По света Ситуацията около доставките на природен газ от Русия за Украйна и страните, които получават суровината от минаващия през страната газопровод се заплете, след като вчера „Нефтогаз Украйна” не плати априлската си сметка, съобщи Интерфакс.

Според официалния говорител на руската компания уточни, че дългът на Киев вече е 3.5 милиарда долара, докато до 1 април те са били 2.2 милиарда долара.

„Газпром” вече предупреди, че ако до 7 май не получи плащане по украинския дълг, от първи юни минава на доставки единствено ако има предварително плащане. Срокът за предварително превеждане на парите за юни е 16 май.

Ако и тогава няма плащане, от 1 юни Русия ще врътне кранчето и така ще спре снабдяването със синьото гориво не само на Украйна, но и на страните, които го получават от минаващия през страната газопровод, в това число и България.

Тази негативна развръзка може да бъде избягната, ако тристранните преговори между Киев, Москва и Брюксел по газовата тема бъдат успешни. Дългът на Украйна към „Газпром” беше признат и от Европейската комисия, а МВФ вчера преведе първия транш от над 3 милиарда долара на правителството в Киев.

Така че пари за плащане има, остава да се уточни дали отстъпката от 100 долара на 1000 кубика ще продължи да действа, както поискаха от „Нефтогаз Украйна”.   http://www.blitz.bg

ГРАЖДАНСКАТА ВОЙНА В УКРАЙНА - НАКРАТКО С ЛИНКОВЕ ОТ МЕДИИТЕ В БЪЛГАРИЯ И РУСИЯ /ОБНОВЯВА СЕ/
 


Сходни връзки

Украйна не плати на "Газпром", Русия спира доставката на газ на 1 юни | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди