изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 14:57 EEST
СЪСТЕЗАТЕЛ ОТ ДОБРИЧ С ТРИ МЕДАЛА В СЛИВЕН    
Спорт

На 1 май по повод празника на град Сливен се проведе вече традиционния колоездачен празник за купа Сливен. Имаше състезания за деца в регионален мащаб, а също и национални състезания за момчета, юноши младша и старша възраст, и мъже мастерс.



Хубаво състезание с остра конкуренция във всички възрастови групи.

Честта на добричкото колоездене бе защитена от ветерана Живко Валентинов. Проведоха се три дисциплини – критериум по улиците на град Сливен, индивидуално по часовник в околностите на града, а също и изкачване на Стара планина. И в трите дисциплини нашият ветеран победи, като спечели три златни  медала и купата на кмета на община Сливен.

Приятелите на колоезденето в Сливен си припомниха за славните победи на добричките колоездачи Петър Петров, Красимир Коев, Никола Колев, Иван Йорданов и др.

Живко Валентинов сподели пред НДТ, че, според него аматьорското  организирано колоездене и аматьорският организиран футбол са най-бързо развиващи се спортове в България, които набират голяма популярност, особено в големите градове. За съжаление, при професионалното колоездене ситуацията е на другия полюс и тази година няма все още нито едно организирано състезание.  Затова и някои колоездачи се прехвърлят във втория ешелон, за да могат да участват в състезания.

„В Българския колоездачен съюз цари бюрократизъм и лобизъм“, категоричен е Валентинов. Според него, по тази причина, въпреки добрите резултати през миналата година на неговия клуб „Добруджански край“, тимът все още не е приет като пълноправен член. Това, според него, е „повод на община Добрич и спортно училище Добрич да не ни припознаят като свой клуб и да не се интересуват от нас“. Живко Валентинов сподели, че за две години клуб „Добруджански край“ не е получил абсолютно никаква подкрепа от никого. Тоталната липса на материална помощ е довела до демотивация на състезателите. По тази причина треньорът освободи и последните си юноши. Останаха няколко мъже, но клубът се е „запътил“ към замразяване на дейността си“, каза още Живко Валентинов.  НДТ

 


Сходни връзки

СЪСТЕЗАТЕЛ ОТ ДОБРИЧ С ТРИ МЕДАЛА В СЛИВЕН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди