изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 03:09 EEST
Все още никой не е наказан за отравянето на пчели в Добричка област    
ЗемеделиеНад хиляда кошери с пчели в Добричка област бяха отровени. Засега само за един от случаите – в района на село Свобода, има потвърждение, че причината е използване на пестициди. Кой обаче ги е използвал не е ясно, съобщи директорът на Областната дирекция „Земеделие” Зия Халил.

Затова той е препоръчал на потърпевшите пчелари да поискат чрез държавен фонд „Земеделие” помощи de minimis. Именно такава препоръка даде при посещението си в Добрич и председателят на парламентарната комисия по земеделие и бивш заместник-министър на земеделието Светла Бъчварова.
Халил посочи, че все още се чакат резултатите от взетите проби и от останалите райони в областта с констатирано измиране на пчели, като Горун и Шабла, Росица и Оброчище. В различните райони степента на измиране на пчелите от един кошер е различна – 50-60 % до 80 %.
Все още няма наложени глоби на нито един земеделски производител за отравяне на пчели, съобщи за директорът на Областната дирекция по безопасност на храните д-р Розалина Брайкова.


 


Сходни връзки

Все още никой не е наказан за отравянето на пчели в Добричка област | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди