изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:29 EET
ВЪВ ФАШИСТКА УКРАЙНА: Киев хвърли поне 400 елитни US наемници срещу самоотбраната    
По светаВ Украйна воюва елитно подразделение бойци от частна охранителна организация в САЩ. Данните са предоставени от немските специални служби, а са получени от американски разузнавачи. Белият дом не коментира информацията. По-рано силите на самоотбраната в Украйна излезе с твърдение, че в прихванатите разговори на противника диалогът се води на английски.

В ръцете на немското разузнаване са данни, че в редовете на украинската армия и милиция работят поне 400 елитни бойци от частната охранителна организаця Academi (по-рано популярни под името Blackwater). Това съобщи немското издание Bild, позовавайки се на външното разузнаване на Германия. Немските разузнавачи получили информацията от американските специални служби.


Белият дом, както се казва в статията, отказа да коментира информацията. Прес-секретарят на Съвета за национална сигурност на САЩ Кейтлин Хейдън каза буквално следното: „Не коментирам никакви детайли около нашето разузнавателно сътрудничество с Германия“. Федералната разузнавателна служба на Германия също не беше в състояние да направи изявление по въпроса.

По-рано опълченците от Славянск, позовавайки се на прихванат радио сигнал, доказаха, че в наказателната операция, провеждана от Киев, участват чуждестранни наемници. Преговорите в прихванатите радиочестоти се водели на английски език, твърдят представители на самоотбраната.

Припомняме, че Blackwater беше една от най-големите частни военни фирми в света. Действията на организацията придобиха широка популярност по време на войната в Ирак, когато сътрудници на Blackwater се оказаха замесени в убийствата на мирни граждани и контрабанда на оръжие.

От март в югоизточна Украйна се провеждат протестни акции – жителите на Донецка и Луганска области се обявиха против настоящата киевска власт и изискаха провеждането на референдум за статуса на регионите си. Киев реагира на събитията с наказателна операция дори на 11 май 2014 г., която продължава и днес.  http://worldtodaybg.com

ГРАЖДАНСКАТА ВОЙНА В УКРАЙНА - НАКРАТКО С ЛИНКОВЕ ОТ МЕДИИТЕ В БЪЛГАРИЯ И РУСИЯ /ОБНОВЯВА СЕ/

 


Сходни връзки

ВЪВ ФАШИСТКА УКРАЙНА: Киев хвърли поне 400 елитни US наемници срещу самоотбраната | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди