изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 15:54 EEST
ИТАР-ТАСС: 96.2% от избирателите са гласували за независимост на Луганската народна република    
По светаЛуганск. В украинската Луганска област оповестиха резултатите от референдума за статута на областта, който се проведе на 11 май. На него 96.2% от гласувалите са се изказали в подкрепа на отделянето на региона от Украйна, съобщи ИТАР-ТАСС, позовавайки се на представител на организаторите на вота в Луганск, Василий Никитин.

На референдума жителите на Луганска област е трябвало да отговорят на въпроса „Подкрепяте ли държавната самостоятелност на Луганската народна република?”. По думите на Никитин, 96.2% от участниците са отговорили „да”, 3.2% са отговорили „не”, а 0.74% от бюлетините са се оказали недействителни.
По-рано ЦИК на самопровъзгласилата се Луганска народна република съобщи, че активността на референдума е била 81%. Общо в Луганска област са регистрирани 1.6 млн. избиратели.

Превод и редакция: Калина Жекова

Областният съвет на Луганск поискаха от властта в Киев да започне процес по федерализация на страната


Луганск. Депутатите в Областния съвет на Луганск поискаха от киевските власти незабавно да внесат промени в конституцията на Украйна, за да се гарантира процеса на федерализация на страната. Изявлението на Областния съвет на Луганск бе публикувано от пресслужбата на законодателния орган, предаде ИТАР-ТАСС.
„Искаме от действащите власти да чуят волята на народа и незабавно да внесат изменения в конституцията, които да гарантира процеса на федерализация. В противен случай отговорността за разпадането на страната е на централната власт”, се казва в призива.
Депутатите настояват още за прекратяване на „братоубийствената война” в югоизточната част на страната.
Превод и редакция: Васил Гьошев

http://www.focus-news.net
ГРАЖДАНСКАТА ВОЙНА В УКРАЙНА - НАКРАТКО С ЛИНКОВЕ ОТ МЕДИИТЕ В БЪЛГАРИЯ И РУСИЯ /ОБНОВЯВА СЕ/
 


Сходни връзки

ИТАР-ТАСС: 96.2% от избирателите са гласували за независимост на Луганската народна република | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди