изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 22:15 EEST
ДОБРИЧЛИИ ДАРЯВАТ ОФИЦИАЛНИ ТОАЛЕТИ ЗА АБИТУРИЕНТИ В ЗАТРУДНЕНО ПОЛОЖЕНИЕ    
ОбществоЗрелостничка може да се издокара с тоалет на кмета Детелина Николова. Благотворителна инициатива „Подай ръка“ се провежда от няколко дни в Добрич. Нейни инициатори са група добричлии, които са решили, че много от нас имат в гардеробите си официални облекла, които не носят и, които могат да направят щастливи деца, чиито семейства изпитват затруднения да ги подготвят за абитуриентския бал.
 Благотворителна инициатива „Подай ръка“ се провежда от няколко дни в Добрич. Нейни инициатори са група добричлии, които са решили, че много от нас имат в гардеробите си официални облекла, които не носят и, които могат да направят щастливи деца, чиито семейства изпитват затруднения да ги подготвят за абитуриентския бал.    Благотворителна инициатива „Подай ръка“ се провежда от няколко дни в Добрич. Нейни инициатори са група добричлии, които са решили, че много от нас имат в гардеробите си официални облекла, които не носят и, които могат да направят щастливи деца, чиито семейства изпитват затруднения да ги подготвят за абитуриентския бал.    Благотворителна инициатива „Подай ръка“ се провежда от няколко дни в Добрич. Нейни инициатори са група добричлии, които са решили, че много от нас имат в гардеробите си официални облекла, които не носят и, които могат да направят щастливи деца, чиито семейства изпитват затруднения да ги подготвят за абитуриентския бал.

Благотворителна инициатива „Подай ръка“ се провежда от няколко дни в Добрич. Нейни инициатори са група добричлии, които са решили, че много от нас имат в гардеробите си официални облекла, които не носят и, които могат да направят щастливи деца, чиито семейства изпитват затруднения да ги подготвят за абитуриентския бал.   Благотворителна инициатива „Подай ръка“ се провежда от няколко дни в Добрич. Нейни инициатори са група добричлии, които са решили, че много от нас имат в гардеробите си официални облекла, които не носят и, които могат да направят щастливи деца, чиито семейства изпитват затруднения да ги подготвят за абитуриентския бал.   Благотворителна инициатива „Подай ръка“ се провежда от няколко дни в Добрич. Нейни инициатори са група добричлии, които са решили, че много от нас имат в гардеробите си официални облекла, които не носят и, които могат да направят щастливи деца, чиито семейства изпитват затруднения да ги подготвят за абитуриентския бал.

От Община Добрич ни съдействаха  за осигуряване на помещение, където да се събират и излагат дрехите, разказа адвокат Бранимир Николов. То е в Общинския младежки център, до главния вход. Там има хора, които от 10 до 19 часа през работните дни посрещат както желаещите да предоставят официални тоалети, така и зрелостниците. Сред облеклата, които вече са събрани, има официални тоалети и аксесоари за бала, както и такива, които да по-подходящи за изпращането в училище. Както за момичета, така и за момчета. Има маркови дрехи. Тези дни се очаква да се получат и пратки от София и Пловдив от дарители.
Някоя абитуриентка има шанс да носи тоалет и на кмета на Добрич Детелина Николова. Тя е от първите дарители и е предоставила свой дамски костюм с риза и манто.
Сред направените до вчера дарения имаше също бюстиета, рокли, дамски и мъжки костюми в две части, аксесоари – обувки, бижута, вратовръзки.
Инициаторите търсят шивашка фирма, която да се ангажира с корекциите на тоалетите, там, където е необходимо.  Имало е първоначална договорка с шивашко ателие, но впоследствие то се е отказало. Осигурен е и фризьор за мъжките прически. Кой да направи фризурите на момичетата за бала обаче още не се е намерил.
Организаторите отчитат, че малко са закъснели с инициативата тази година, но са категорични, че и на 10, и на 20 деца да помогнат да се чувстват щастливи на абитуриентския си бал, ще са удовлетворени. Категорични са, че инициативата ще продължи и следващата година, но много по-рано.
Осъществен е контакт чрез Община Добрич и Регионалния инспекторат по образование с директорите на учебни заведения, които да съдействат за това децата, които са в нужда, да получат информация за възможността, която имат да се сдобият с тоалет за бала. Освен това, от директорите се очаква да изготвят списъци на нуждаещи се деца. Идеята е след края на инициативата, дрехите, които са останали, да се разпределят по училищата.
Идват много хора, някои да донесат дрехи, а други, за да се информират. „Хората, които носят дрехи, са хора, които са солидарни, съпричастни към такива идеи. Те сами го правят по своя инициатива и обичайно правят дарения на църквата или други организации. Различни хора, но такива, които носят добрината и нуждата да помагат“, споделиха дамите, които приемат дрехите. НДТ


 


Сходни връзки

ДОБРИЧЛИИ ДАРЯВАТ ОФИЦИАЛНИ ТОАЛЕТИ ЗА АБИТУРИЕНТИ В ЗАТРУДНЕНО ПОЛОЖЕНИЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди