изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 08:31 EET
Ердоган: Загиналите миньори са 238    
По светаСамо преди две седмици Меджлисът е отхвърлил предложение за разследване на трудовите злополуки в мините в Сома

Турският премиер Реджеп Тайип Ердоган оповести, че броят на намерените загинали в резултат на вчерашната експлозия във въгледобивна мина в Сома на западната провинция Маниса се е увеличил на 238 души, съобщи Догу хабер ажансъ (ДХА). Досега са извадени живи 80 ранени миньори. След медицински процедури 19 от тях са освободени от болницата, а сред останалите няма тежко ранени. Турският министър-председател обобщи, че страната е изправена пред най-тежката трудова злополука през последните години.

Днес стана известно, че само преди две седмици Меджлисът не е приел предложение за разследване на трудовите злополуки именно в мините в Сома. Това каза Георги Димов, бивш генерален консул на България в Одрин, цитиран от "Фокус".

По думите на Георги Димов на 29 април, парламентарната група на основната опозиционна партия е направила такова предложение за разследване на трудовите злополуки, но парламентарното мнозинство е отхвърлило искането темата да влезе в дневния ред на народните представители.

"Като заключение аз очаквам, че и други пропуски, негативни моменти, липса на контрол и т.н. ще стават все по-известни след преминаване на този първоначален шок и ужас и действително трагедията ще даде почва за един много задълбочен дебат вътре в Турция за състоянието не само на тези рудници, които са в тази околия, но въобще в отрасъла, по въпросите на трудовата дисциплина, трудовите злополуки, превенции и т.н”, каза още Димов.   http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Ердоган: Загиналите миньори са 238 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди