изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 16:43 EEST
КАВАРНА СТАВА СЦЕНА НА ФОЛКЛОРА    
КултураЗа 11-и поред път Каварна става сцена на фолклора. В рамките на два дни - на 16 и 17 май, за ще се проведе международният Общобългарски младежки фолклорен събор "С България в сърцето", съобщиха от общината, които са организатори на събитието заедно с продуцентска къща "Пирина".

"С България в сърцето" е единственият по мащабите си събор, който обединява българските младежи от целия свят на базата на българския фолклор. Участие в тазгодишното издание на събора ще вземат 400 българчета от Украйна, Молдова, Приднестровската република, Сърбия и Румъния и 1400 от България. И в двата дни на събора на каварненска сцена участниците ще се надиграват и надпяват, а изпълненията им ще бъдат оценявани от професионално жури с председател проф. Елена Огнянова - фолклорист и писател. Най-добрите участници през деня ще вземат участие във вечерните тържествени концерти.
Съборът ще бъде благословен с водосвет, отслужен от отец Василий за всички участници - за здраве, мир и благодат.
Официалното откриване на събора ще бъде на 16 май от кмета на община Каварна  Цонко Цонев на площада в центъра на града с гала-концерт от 20.00 ч. В него участие ще вземат народните певици Павлина Горчева и Янка Рупкина. На 17 май от 20.00 ч. народният певец Илия Луков ще представи новия си албум "С песните през вековете".
В програмата са включени традиционните ревю на народни носии, конкурс "Мис и Мистър Фолклор 2014" и надиграване "Кръшна ръченица". Гала-концертът ще завърши с най-дългото българско хоро на всички участници и гости на град Каварна. НДТ


 


Сходни връзки

КАВАРНА СТАВА СЦЕНА НА ФОЛКЛОРА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди