изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 07:58 EEST
ЧОВЕЩИНАТА ОЩЕ Е ЖИВА... ПО СВЕТА: Кърджалийското куче Калеси стана световна звезда    
Общество Хора от 4 континента и 33 държави пращат пари за лечението на болното животно


Тежко болното куче, което скиташе в района на пазара в Кърджали, стана най-популярното четириного в света през последните дни. Снимката, на която се вижда умиращо куче, а зад него дебне птица мършояд, бе споделена в понеделник в 33 държави на 4 континента чрез социалната мрежа Фейсбук. Видимо много болното куче, за което кърджалийският 24rodopi.com алармира в неделя вечерта, бе намерено и прибрано от Международна организация за спасяване на улични кучета. Това се случи около 15.00 часа в понеделник. Англичани от приюта за кучета, базиран в град Рудозем, откриха кучето в района на пазара в Кърджали.

Кръстиха го Калеси, макар и видимо приликите му с Денерис от "Игра на тронове" да не са големи. Снимките и видеоматериалите, посветени на кучето, споделени на страницата за доброволни дарения на организацията, са харесани и коментирани от хиляди любители на четириногите по цял свят.



„Кучето, което намерихме в Кърджали, е женско. Калеси е много слаба, покрита е с кърлежи, предният й крак е счупен, има демодекоза. Тя иска да бъде обичана и успокоена. Ние няма да се откажем от нея, тя заслужава своя шанс да бъде лекувана", обявиха от приюта. Лечението й вече е започнало, а в разпространено видео се вижда какви грижи се полагат за нея. Калеси се храни добре, започнахме антибиотично лечение, спокойна е, общо взето. Здравословното й положение е много тежко, но ние ще направим всичко възможно Калеси да се оправи и да бъде осиновена от хора, със сърца, милеещи за животните, пишат още английските спасители на болното куче.

Десетки защитници на бездомните кучета от различни страни вече са превели средства по сметката на организацията, за да бъде спасено кучето от Кърджали./  http://www.blitz.bg


 


Сходни връзки

ЧОВЕЩИНАТА ОЩЕ Е ЖИВА... ПО СВЕТА: Кърджалийското куче Калеси стана световна звезда | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди