изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 13:38 EEST
ОПАСНИ СТОКИ МОГАТ ДА ПРЕДИЗВИКАТ РАК    
НовиниОпасни химикалки, които отделят голямо количество никел са пуснати на пазара, предупреждава РЗИ – Добрич. Химикалката е марка - Bic for her BIC, има розово-бяла външна част и е произведена във Франция. Според Регламент 1907/2006, влагането на никел е забранено в артикули, предназначени да влизат в директен и продължителен контакт с кожата, ако равнището на отделяне на никел от частите на тези артикули е по-голямо от допустимото.

Китайски маскараден костюм с бяла маска пък съдържа забранените за всички детски играчки и артикули за деца фталати, тъй като има риск да бъдат поставени в устата на децата.
Китайска огърлица пък може да причини или промотира рак, както и да предизвика генетични мутации, предупреждава РЗИ. Причината е установено наличие на кадмий в концентрация от 38% в металната висулка. Огърлицата е с оранжева метална висулка във формата на звезда с инкрустирани скъпоценни камъни. Кадмият е тежък метал, който се акумулира в човешкото тяло и е известен като канцероген.
Внимателно и с мастилото за татуировки. В мастило Dragons Breath Red, марка -Kuro Sumi Colors, със страна на произход - Япония, е установено наличие на 4-метил-м-фенилендиамин – вещество, определено като канцероген, мутаген, токсично за репродукцията и със сенсибилизиращи свойства. НДТ


 


Сходни връзки

ОПАСНИ СТОКИ МОГАТ ДА ПРЕДИЗВИКАТ РАК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди