изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 00:13 EET
ДФ ”ЗЕМЕДЕЛИЕ” ОДОБРИ ПРОЕКТИ НА ОБЩИНА ТЕРВЕЛ    
НовиниДържавен фонд „Земеделие” одобри проекти на община Тервел, съобщиха от кметството. Те са на обща стойност 325 457,66 лв. с ДДС и са внесени за разглеждане чрез МИГ Тервел-Крушари. Инвестициите в новите три малки проекта ще решат съществени за общинския център и селата проблеми.

Един от най-атрактивните подобекти е възстановяването на лятната сцена на площада в Тервел. Рушащата се бивша трибуна, която преди 1989 г. се е ползвала при манифестации, с помощта на сума от около 60 000 лв. ще се превърне в лятна сцена. Проектното решение предвижда да се възстанови бетоновата основа на съоръжението, като паралелно с това се увеличи единия от размерите му от 7,50 м на 13,25 м така, че да се постигне състояние на сцена, върху която могат да се изявяват танцови състави. Новият размер на сцената ще бъде 10/ 13,25 м. Върху бетоновия фундамент ще се монтира сглобяемо съоръжение, позволяващо осигуряване на гладък сценичен подиум, покрив и конзоли за монтиране на озвучителна и осветителна техника.
Друга част от средствата са предназначени за проблемната  от няколко години с пропаданията си подпорна стена с разположени на две нива тротоари  в центъра на Тервел – пред фотото и търговските обекти. Ще се възстановят тротоарните настилки и облицовките на стената, както и стълбището, свързващо двете нива. Предвидени са средства за асфалтирането на междублоковото пространство около централната спортна площадка зад блок «Зорница», както и за тротоарите по улици «Христо Ботев» и «Никола Вапцаров» в района на старите блокове и общината. Ще бъде възстановен и тротоарът по ул. „Климент Охридски», представляващ основен пешеходен път към СОУ «Йордан Йовков». Приблизително 36 000 лв. ще бъдат вложении за дооборудване на центъра за социални услуги в село Коларци. Чрез одобрения преди 10 месеца проект се финансираха разходите по строителството и базовото кухненско оборудване – блок - печка, конвектомат, хладилници. Чрез новоодобрения проект ще се финансира периферното оборудване – аспиратори, мивки, шкафове, плотове и пр. за кухнята майка в центъра. Инвестициите ще станат факт, след като общината се справи с процеса по обявяване и провеждане на обществените поръчки за избор на изпълнителите.
До момента са одобрени шест от общо внесените в период на една година в МИГ общински проекти, от които за първите три вече приключва изпълнението. За други пет оценката все още е в ход. НДТ


 


Сходни връзки

ДФ ”ЗЕМЕДЕЛИЕ” ОДОБРИ ПРОЕКТИ НА ОБЩИНА ТЕРВЕЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди