изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 01:57 EET
ОТВОРЕНО ПИСМО ИЗПРАТИХА РАБОТЕЩИТЕ В БОТАНИЧЕСКАТА ГРАДИНА ДО РЕКТОРА НА СУ    
НовиниОтворено писмо до ректора на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ чл. кор. проф. дин Иван Илчев изпратиха работниците от Университетска ботаническа градина в Балчик. То е с копия до д.б.н. проф. Румен Панков – зам.-ректор Научно –изследователска и проектна дейност на университета и проф. д-р Валентина Попова – председател на Контролния съвет към СУ.
В градината с кактусовата колекция  Езерцето с водните лилии  Парад на лалетата

В писмото те настояват за среща с ректора и той да посети Ботаническата градина, за да се увери как се развива тя, как работещите там изпълняват задълженията си и какво са постигнали под ръководството на Ина Манчева. Те поставят и част от проблемите в работата на УБГ, които, според тях, ежедневно създават напрежение и възпрепятстват физически и психически тяхната работа.
„Научихме, че в разгара на лятното зацветяване и в условията на изключителна натовареност и отговорност за атрактивния облик на градината, г-жа Манчева – ръководител на УБГ, е командирована в Еко парк – Варна за периода от 13 май до 13 юни. Поради тази причина няма да може да изпълнява служебните си задължения. Това ще бъде във вреда за градината и ще наруши нормалния ход и ефективност на работата ни“, се посочва в отвореното писмо. В него се цитира заповед от 16 април на директора на университетски ботанически градини за реорганизация на помещенията в административната сграда на градината. В изпълнение на нея  са били изнесени много мебели, което вече прави невъзможно оставането на командировани служители от Софийския университет и специалисти от други научни институти да остават в градината при изпълнение на служебните си ангажименти. Не могат да пребивават в помещение в Ботаническата градина и двама млади специалисти от отдалечени краища на страната. „Това лишава градината от компетентната им помощ в критични ситуации, а те не са малко“, се посочва още в писмото. Работещите в Ботаническата градина изразяват опасения, че със закриването на длъжността „инспектор „Личен състав“ в градината, ще се забави документооборотът. Те считат, че с предаването на всички лични досиета на работници и служители на Университетска ботаническа градина – Балчик в Софийския университет, са нарушени трудовите им права, а достъпът до документи в досиетата им е силно затруднен.
„Тъй като напрежението ескалира, очакваме срещата с Вас,на която да споделим подробно за всички останали проблеми, да се състои до 24 май“, заявяват още в писмото си работещите.  И предупреждават, че в противен случай ще бъдат принудени да предприемат по -крайни мерки за решаване на проблемите им.
Писмото е подписано от 58 работещи в Университетската градина в Балчик, всички, които на 10 май са били на работа. Според директора на директорът на УБГ д-р Красимир Косев, няма проблеми и градината няма да затваря. Не може вътрешни ведомствени проблеми да бъдат обект на национално внимание, заяви той. НДТ 


 


Сходни връзки

ОТВОРЕНО ПИСМО ИЗПРАТИХА РАБОТЕЩИТЕ В БОТАНИЧЕСКАТА ГРАДИНА ДО РЕКТОРА НА СУ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди