изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 15:56 EEST
Плевенските полицаи разбиха банда опасни убийци    
Ред и сигурност Плевенските полицаи разкриха извършителите на изключително тежко убийство във вилен имот в местността „Нежовец 2” през 2011 година, съобщиха от пресцентъра на МВР, цитирани от "Дарик".

Разследването започва на 18 февруари 2011 година, когато в Първо РУП е получен сигнал за починал 62-годишен мъж. Веднага е извършен оглед в селскостопанската постройка, където е намерено тялото, установени са и видими следи от насилие. Започват съвместни действия на криминалисти, експерти и психолози, които довеждат до разплитането на случая и задържането на извършителите – петима мъже от различни села в област Плевен на възраст от 27 години до 44-години. В хода на разследването е установено, че вечерта на 17 февруари те влезли в имота за пари, нападнали собственика и му нанесли тежък побой с дървени предмети. Боят е продължил около 3 часа.

От дома му са откраднали дебитни карти, мобилен телефон и законно притежаваното му оръжие. Документирането на престъпната им дейност продължава, предстои задържаните да бъдат привлечени под наказателна отговорност. Четирима от извършителите са приведени в следствия арест, а петият в момента е в затвора, където изтърпява присъда лишаване от свобода. Мъжете са известни с престъпна дейност, за която имат предишни присъди.

63-годишният Любомир Цаков, който отглеждал животни, е пребит до смърт заради предположението на крадците, че държи пари във вилата от продажбата на животните, но те така и не открили нищо, след като го убили. Това коментира директорът на Областната дирекция на МВР в Плевен главен инспектор Йордан Каменов. До дни предстои в съда да бъде внесено дело срещу знакова за Плевенския регион престъпна група, извършила изключително тежко убийство при грабеж, заяви наблюдаващият прокурор Николай Пачевски на среща с журналисти в сградата на полицията в Плевен.

Първоначално делото за изключително тежкото и вероломно убийство се е водело срещу неизвестен извършител, поради липса на достатъчно доказателства, обясни наблюдаващият прокурор Николай Пачевски. След активна съвместна работа на оперативните групи и разследващите полицаи, заедно с прокуратурата, се е стигнало до разкриване на извършителите на престъплението.

Събрани са доказателства за искане от съда на най-тежките мерки за неотклонение за четирима от извършителите и то е било уважено от всички инстанции на съда. В момента продължава документирането на случая и след няколко експертизи ще бъде внесен в съда, обясни прокурорът. "Това са хора без нито един ден трудов стаж, нямат никакви доходи и се занимават с извършването на тежки престъпления против собствеността и личността", каза Пачевски. Наблюдаващият прокурор каза, че смъртта е настъпила при травматичен шок, вследствие на нанесен жесток бой за отнемане на вещи на жертвата.

63-годишният мъж е бил сам в къщата си в местността "Нежовец", когато петима мъже, на възраст между 30 и 45 години са го нападнали с дървени предмети и побоят е продължил най-малко три часа, заяви Пачевски. От жертвата са отнети дебитни карти и мобилен телефон като нападателите са настоявали да им каже къде има пари, но до там не се е стигнало.

От полицията поясниха, че групата е знакова за плевенския регион и е известна с извършването на поредица от брутални грабежи. Четиримата задържани са минали детектор на лъжата, без да дадат самопризнания. Всичките са лежали в затвора.

Наказанието, което Законът предвижда за това престъпление, по което обвинението е за грабеж с убийство е 15 до 20 г. лишаване от свобода или доживотен затвор, включително и без право на замяна, обясни прокурор Пачевски и коментира, че става въпрос за едно от най-тежко наказуемите престъпления. До дни обвинението ще бъде внесено в съда.http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Плевенските полицаи разбиха банда опасни убийци | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди