изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 14:22 EEST
НА 23 МАЙ ЗАПОЧВАТ АБИТУРИЕНТСКИТЕ БАЛОВЕ В ОБЛАСТТА    
НовиниПървите абитуриентски балове в Добричка област тази година ще са на 23 май. Те са на двете училища в Тервел, съобщи началникът на Регионалния инспекторат по образование Дариела Вълканкина. За областния град първите абитуриентски балове са на 24 май, а последните – на 27 май. Тази година те са по-късно с няколко дни от обикновено, най-вече поради датите на матурите, тъй като на 23 май е последният зрелостен изпит.

Инспекторатът поддържа връзка с кметовете на общини от областта. Създадена е и необходимата организация с „Пътна полиция”. Няма да има проблеми и с изпращането на абитуриенти на 24 май. Знае се откъде ще минат, къде ще се събират за баловете, каза още Вълканкина.
Първите балове за Добрич ще са на Хуманитарна гимназия „Св. Св. Кирил и Методий”, ПГ по туризъм „П. Яворов”, на частно училище „Леонардо да Винчи”. На 24 май е балът и на училището в с. Крушари. Зрелостниците, които ще имат балове на 25 май, ще се съобразят с края на изборния ден, каза още Дариела Вълканкина. Те са наясно, че не могат да се събират в двора на гимназията, но посочи, че традиция за много от училищата в града е да се събират не в училищния двор, а на определено място в града. Така, ЕГ „Гео Милев”, чийто абитуриентски бал е на 25 май, традиционно се събират на площад „Демокрация”.
През тази седмица по график зрелостниците ще бъдат запознати в залата на КАТ чрез специален филм с рисковете от неразумно поведение по време на абитуриентските балове. НДТ


 


Сходни връзки

НА 23 МАЙ ЗАПОЧВАТ АБИТУРИЕНТСКИТЕ БАЛОВЕ В ОБЛАСТТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди