изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 19:17 EEST
СЪДЯТ БИВШ ЗАМ.-МИНИСТЪР ЗА СМЪРТТА НА ДВАМА ПРИ КАТАСТРОФА КРАЙ ОБРОЧИЩЕ    
Ред и сигурностБившият заместник-министър на финансите от кабинета „Сакскобургготски“ Красимир Катев е обвиняем по дело в Окръжния съд в Добрич. Над осем часа е продължило проведеното в края на миналата седмица заседание по него, съобщават от пресцентъра на съда.

На Красимир Катев от София е повдигнато обвинение в това, че на 22.08.2012 г. на около 310 метра от кръстовището за кариера „Момчил” в посока от Балчик към село Оброчище, при управлението на лек автомобил „Фолксваген Туарег” по непредпазливост е причинил смъртта на двама жители на село Оброчище. Загиналите са Пламен Бойчев Райков и Димитър Георгиев Георгиев. Освен това, при катастрофата е причинена средна телесна повреда на Величка Н. Г. от София. За извършеното престъпление се предвижда наказание „лишаване от свобода” от три до десет години.
Били са разпитани четирима свидетели и изслушани заключенията на вещите лица по назначените от съда различни съдебни експертизи.  Всички експертни заключения са били оспорени от защитата на подсъдимия, основно в частта, която установява механизма на пътното произшествие, удара между двата автомобила и разположението им на пътното платно при инцидента.
Съдът е назначил повторна авто-техническа акспертиза, която да бъде изготвена от вещи лица, различни от тези, които са работили досега в хода на производството. По делото е назначена петорна комплексна съдебно-техническа експертиза, която да установи и онагледи посредством изготвяне на скици механизма на пътно-транспортното произшествие. НДТ


 


Сходни връзки

СЪДЯТ БИВШ ЗАМ.-МИНИСТЪР ЗА СМЪРТТА НА ДВАМА ПРИ КАТАСТРОФА КРАЙ ОБРОЧИЩЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди