изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 20:41 EEST
АРАБСКАТА ПРОЛЕТ ПРЕЦЪФТЯ: Бунтът в Либия се разраства, начело е генерал Халиф Хафтар    
По света Либийската национална армия, която се ръководи от генерала в оставка Халиф Хафтар е в основата на сраженията днес в столицата Триполи, съобщава телевизия „Ал- Арабия”.

Както БЛИЦ съобщи, нейни отряди, подкрепяни от групировките „Ал- Каака” и „Саваик”, атакуваха резиденцията на либийското правителство и седалището на Временния парламент на страната.

Срещу тях се бият лоялни на временното правителство части от „Оперативния щаб на либийските революционери”. Стрелба и взривове се чуват не само от правителствения квартал, но и от други части на Триполи.

Според непотвърдена информация, бунтовниците са завзели щаб- квартирата на Временния парламент на страната и са арестували председателя на институцията Нури Али Абу Сахмейн, както и неизвестен брой депутати.

Групировката Либийската национална армия, която се ръководи от генерала в оставка Халиф Хафтар, обяви в петък, че започва настъпление срещу религиозни екстремисти, чиито отряди тероризират местното население.

Засега жертвите на въоръжения конфликт са 85, а над 140 са ранените. Временното правителство на страната вече обвини генерал Хафтар в опит да вземе властта чрез военен преврат. http://www.blitz.bg/
 


Сходни връзки

АРАБСКАТА ПРОЛЕТ ПРЕЦЪФТЯ: Бунтът в Либия се разраства, начело е генерал Халиф Хафтар | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди