изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 04:41 EEST
„ФЕЯТА КАНДИЛКА“ – ПРИКАЗКА ЗА ПОБЕДАТА НА ДОБРОТО НАД ЗЛОТО    
КултураПремиера на кукления спектакъл „Феята Кандилка“ на драматичен театър „Дора Габе” ще се състои тази вечер от 18 часа.

Приказната история Весела Николова Фламбурари ще бъде пресъздадена от актьорите Теодора  Желева, Мирослава Демирева и Димитър Ялнъзов. За първи път в България авторски текст на Весела Фламбурари получи театрална адаптация на сцената на кукления театър в Добрич през септември 2013-а, когато бе премиерата на  „Магия за злато“. Осем месеца по-късно  режисьорът Даниела Христова поставя отново нейно произведение – „Майска нощ с феята Кандилка“. Сценографията и куклите са творческо решение на Наталия Гочева, а музиката - на композитора Владимир Джамбазов.
В кукленият спектакъл се разказва за любовна история между Лунен лъч и феята Кандилка. Посланията, които постановката отправя към децата, е да бъдат добри, да обичат ближния. „Феята Кандилка“ е една поучителна приказка, в която доброто побеждава злото. В спектакъла има доста иновации. Една от тях е, че куклите Лунен лъч и Кандилка са облети в светлина. Постановката е и едно предизвикателство за актьорите, които изпълняват по няколко роли.
Следващият куклен спектакъл на ДКТ „Дора Габе“ ще е „Али Баба и 40-е разбойници“, очаква се премиерата му да е през септември, съобщи директорът Петър Петков. А за следващата година се водят разговори с Красимир Ранков, който е дал съгласието си и за първи път ще е режисьор на куклена постановка – на „Приказка за Стоедин“. Това ще е суперпродукция на театъра, в която ще участват всички актьори, обясни Петър Петков. НДТ


 


Сходни връзки

„ФЕЯТА КАНДИЛКА“ – ПРИКАЗКА ЗА ПОБЕДАТА НА ДОБРОТО НАД ЗЛОТО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди