изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 08:31 EEST
ДАНС потвърди новината на БЛИЦ за ареста на свиленградския митнически шеф    
Новини Държавната агенция за национална сигурност потвърди новината, съобщена първо в БЛИЦ, за ареста на заместник-шефа на свиленградската митница. На 21 май 2014 г. ДАНС и прокуратурата проведоха съвместна операция на територията на Митница Свиленград по досъдебно производство, свързано с организирана престъпна група, извършваща трансграничен трафик на наркотични вещества – престъпление по чл. 354 а ал. 2 т. 1 от НК. В хода на разследването са използвани специални разузнавателни средства, съобщиха от агенцията.

При извършено претърсване в служебен автомобил на митницата „Форд Фокус“, управляван и ползван от заместник-началника на Митница Свиленград - Георги Георгиев, са открити и иззети около 1,5 кг вещества (жълти и сини таблетки с лого на каптагон), които при първоначалния тест са реагирали на амфетамин и метаамфетамин. Георги Георгиев е задържан.

Към момента се извършват претърсвания и изземвания в служебни помещения на Митница Свиленград. Извършено е претърсване и в дома на Георги Георгиев, където са намерени старинни сребърни монети с общо тегло 2 кг.

Разследването продължава под ръководството на Специализираната прокуратура.

Наказанието, което се предвижда за това престъпление, е лишаване от свобода от 5 до 15 години и глоба от 20 000 до 100 000 лв.

Арестът на Георгиев беше потвърден и от прокуратурата.

За задържането на митническия шеф днес отново първи съобщи БЛИЦ в 14.12 часа. Половин час по-късно новината, взета от най-ексклузивната новинарска агенция, бе разпространена от БТА и БНР. След което тръгна по всички информационни медии, както обикновено за нашенската новинарска практика, без позоваване на първоизточника - БЛИЦ.
http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

ДАНС потвърди новината на БЛИЦ за ареста на свиленградския митнически шеф | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди