изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 14:21 EEST
ПУСНАХА ТРОФЕЙНИ ШАРАНИ ДО 18 КГ В ЯЗОВИР ПЛАЧИДОЛ /СНИМКИ/    
Лов и риболов Големият язовир „Плачи Дол’’ (на 2 км от гр. Добрич) отвори врати след края на забраната и началото на новия риболовен сезон. Управата на водоема е мотивирана да създаде условия язовирът да се превърне в един от най-добрите (минимум в топ десет) ”шаранджийски” дестинации в България. Като стъпка в тази посока беше последното зарибяване от 21.05.2014 с 63 огромни елитни диви шарани от 10 до 18 кг., в допълнение на 20 000 броя по малък шаран от есента.


Планът на концесионера „СЕРЕНА” ЕООД включва изграждането на къмпинг с бунгала за краткотраен отдих и местен туризъм, амбициозна екологична програма, предотвратяваща замърсяванията на водния обект и прилежащата му сервитутна зона, залесяване на бреговете с бързо растящи дървета (превенция от водна и ветрова абразия), социална програма с риболовно училище и безплатен риболов за деца до 16 години. Стопаните на обекта са направили път с трошено каменна настилка до самия язовир както и тоалетни и течаща вода за рибарите. Нещо ново в тези географски ширини е мрежената клетка (т. нар. садка) за отглеждане на есетрова риба, която концесионерите са разположили в дълбоката близо 10 м част на язовира. Садковото отглеждане е принципно ново като технология и набира все по голяма популярност у нас. В условията на повечето добруджанските язовири обаче садките са неприложими поради плитките и непроточни води.










 


Сходни връзки

ПУСНАХА ТРОФЕЙНИ ШАРАНИ ДО 18 КГ В ЯЗОВИР ПЛАЧИДОЛ /СНИМКИ/ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди