изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 20:10 EEST
ЗАСИЛЕНО ПОЛИЦЕЙСКО ПРИСЪСТВИЕ ОКОЛО АБИТУРИЕНТСКИТЕ БАЛОВЕ    
Ред и сигурностЩе се извършва и видеозаснемане, а нарушителите впоследствие ще бъдат санкционирани за нарушенията

Засилено полицейско присъствие ще има около абитуриентските балове, съобщиха от Областната дирекция на МВР. В района на всяко едно от заведенията ще има полицейски служители. Те няма да бъдат вътре, а в района и  ще следят за опазване на обществения ред и при необходимост ще се намесват. Има и резерви от служители, които също ще вземат участие при необходимост, съобщи говорителят на дирекцията Стоян Стоянов. Той информира, че абитуриентските балове ще празнуват 18 учебни заведения от 24 до 27 май в три ресторанта – „Добруджа“, „България“ и „Албена“. Първите балове са на 24 май - ХГ „Св. Св. Кирил и Методий“, ПГ „П. Яворов“. В деня на изборите – 25 май, балове ще имат ЕГ „Гео Милев“, СОУ „Любен Каравелов“, СОУ „П. Р. Славейков“, СОУ „Св. Кл. Охридски“,  ФСГ „В. Левски“, ЧГ „Леонардо да Винчи“, ЧГ „Райко Цончев“. На 26 май са баловете на СОУ „Дора Габе“, СУ „Г. С. Раковски“, ПГАС, ПВНМ „Проф. д-р Павлов“, ПГ „П. Пенев“, а на 27-и – ПМГ „Иван Вазов“, СОУ „Димитър Талев“. Тази година няма абитуриенти ПГМЕ „Ломоносов“
Във връзка с абитуриентските балове и празника 24 май ежегодно се провежда превантивна акция на полицията „Абитуриенти“, припомни Главен инспектор Жулиян Минев – началник сектор „Пътна полиция” при ОД МВР Добрич.  Създадена е организация за засилено полицейско присъствие в районите на училищата, където се очаква струпване на моторни превозни средства при изпращане на абитуриенти, както и в районите на заведенията, където ще се провеждат празненствата. Засилено ще е полицейското присъствие и по главните пътища на областта, най-вече на тези, които водят към морските курорти, особено в нощните часове. Акцентът в контролната дейност на пътните полицаи ще бъде установяване на употреба на алкохол, упойващи вещества, правоспособност на водачите, използване на обезопасителни колани.
С областния отдел на ДАИ е създадена организация при екскурзиите на абитуриентите, много от които ще пътуват до Турция, Гърция, Кипър или планинските курорти, сутринта, преди тръгване, да бъдат извършени съвместни проверки на водачите на автобусите за употреба на алкохол, за изрядността на документите, техническата изправност на превозните средства.
През миналата седмица сектор „Пътна полиция“ е изнесъл беседи с абитуриенти от всички училища в Добрич. На тях те са били запознати с опасностите при неразумно шофиране и поведение по време на празниците.
На абитуриентите е прожектиран и филм за трагичен инцидент с техни връстници, които вечерта след тържеството са пътували към курортите след като са употребили алкохол.
Основните препоръки към абитуриентите са в деня на тържеството да осигурят правоспособен водач, който да не е употребил алкохол,  да си осигурят резервен водач за вечерта, ако ще пътуват извън града. Да не се влиза в колони, да не се предприемат неправилни маневри, да не се използват неправилно звукови сигнали и светлини, които могат да попречат на движението, защото действат стресиращо на останалите участници в движението. Да няма показани през прозорците или люковете на автомобилите. Ще има патрули, ще се извършва и видеозаснемане. Впоследствие нарушителите ще бъдат призовавани и санкционирани за извършваните нарушения. Съветът на пътните полицаи е в деня на бала абитуриентите да не управляват автомобил.
През последните няколко години в Добрич няма инциденти с абитуриенти по време на празниците. Надяваме се и тази година да приключат благополучно, без тежки пътни инциденти, подчерта Жулиян Минев.
НДТ
 


Сходни връзки

ЗАСИЛЕНО ПОЛИЦЕЙСКО ПРИСЪСТВИЕ ОКОЛО АБИТУРИЕНТСКИТЕ БАЛОВЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди