изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 23:17 EEST
ИЗЛОЖБА “ПРОЛЕТНИ НАСТРОЕНИЯ” БЕ ОТКРИТА В ДВОРЕЦА – БАЛЧИК    
КултураВ галерия "Тихото гнездо" на  ДКИ КЦ "Двореца" бе открита изложбата "Пролетни настроения". Тя е на ученици от специалност "Изящни изкуства" при Национално училище по изкуствата "Добри Христов" - Варна.

Изложбата стана факт, благодарение на общите усилия на ДКИ КЦ "Двореца" и ръководството на НУИ "Добри Христов", и лично на директора му Христо Дипчиков, посочват от културния център.  Специални гости на откриването са били областният управител на Добрич Недко Марчев, както и представители на Министерството на регионалното развитие, членове на неправителствени организации и експерти от областна администрация.
Обиколката в Архитектурно-парков комплекс "Двореца" - Балчик, беше наситена с множество акценти. Освен посещението на изложбата "Пролетни настроения", гостите ни бяха запознати подробно с живота на кралица Мария Александра Виктория де Единбург, лично от директора на ДКИ КЦ "Двореца" Жени Михайлова, посочват от „Двореца“.
Предмет на последвалите разговори е станал и начинът, по който е била създадена лятната резиденция на румънската Кралица, превърнала се по-късно в собственост на Българската държава и стопанисвана от Министерство на културата.  Била е показана и експозицията от археологически артефакти, както и ценните икони, които са експонирани в обособена за целта зала. Гостите са имали възможност да разгледат и останалата част от културните аритектурни паметници  на територията на целия Архитектурно-парков комплекс.
Официалните лица са посетили продължаващата изложба "Чешко стъкло в Двореца", "Кралската винарна".  Те били запознати с целите и амбициите, които Културният институт има за близко и по-далечно бъдеще. „За финал си пожелахме да продължаваме своето сътрудничество, с все по-осезаема резултатност и с идеята България да се превръща във все по-лесно разпознаваема дестинация“, посочват от „Двореца“ в Балчик. НДТ


 


Сходни връзки

ИЗЛОЖБА “ПРОЛЕТНИ НАСТРОЕНИЯ” БЕ ОТКРИТА В ДВОРЕЦА – БАЛЧИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди