изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 19:55 EEST
ОСЪДИХА ТРАКТОРИСТ ПРИЧИНИЛ СМЪРТ ПО НЕПРЕДПАЗЛИВОСТ    
Ред и сигурностТракторист, който на 9 октомври миналата година причини смъртта на 59-годишният А.П. при трагичен инцидент бе осъден от Окръжния съд в Добрич. Припомняме, че загиналият бе прегазен от трактор в генералтошевското село Житен. Трагичният инцидент станал около 13:15 часа на 9 октомври 2013 г. в стопански двор. 

При стартиране на двигателя на колесен трактор, водачът на селскостопанската машина не съобразил, че тя ще потегли. Тракторът прегазил намиращия се пред него мъж. Пострадалият бе транспортиран незабавно в добричката болница, където впоследствие почина. Фаталният инцидент е и трудова злополука.
Съдът призна С.К.К. за виновен, че е причинил смъртта на 59-годишния А. П. поради немарливо изпълнение на служебните задължения. Посочва се, че нарушения са извършени при стартиране двигателя на трактора, без да се постави лостът за управление на скоростната кутия в неутрално положение. Освен това, преди да задейства системата за стартиране на двигателя не включил парковата /ръчната/ спирачка, с което също е извършил нарушение. Не се е убедил, че пред трактора няма хора и не е подал сигнал на хората наоколо, че възнамерява да стартира двигателя.
Трактористът е осъден на шест месеца лишаване от свобода с три години изпитателен срок. НДТ
 


Сходни връзки

ОСЪДИХА ТРАКТОРИСТ ПРИЧИНИЛ СМЪРТ ПО НЕПРЕДПАЗЛИВОСТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди