изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 10:23 EEST
Нов скандал с изчезналите в планината студенти!    
Новини Нов скандал се заформя около тримата студенти, които цяла България издирваше четири дни! Оказа се, че докато спасители обикалят с хеликоптери и делтапланери Стара планина, за да ги търсят, един от младежите, които твърдяха, че батериите на телефоните им са се изхабили, си е чатил лежерно във Фейсбук с приятелчета!

Сутринта на 20 май – четвъртият ден от акцията и часове, преди студентите да се появят, Виктор Димитров публикува нова своя снимка във Фейсбук, а на коментарите на аверите си, че гледа лошо отвръща през смях: „Мутра! хах”.

Скандалното несъответствие между думите им, че не са имали телефонна връзка, защото батериите на джиесемите им паднали и т.н., и фактът, че Виктор чати през мобилката си, пръв забеляза разследващият журналист Григор Лилов. Ето какво написа той днес във Фейсбук:

„…То дори и официалните версии за финала на самоспасението им са противоречиви (имаме четири версии на кого първо са се обадили – на пазача на постройките на ВЕЦ-а, на пенсионер, минаващ оттам, на семейство, седнало на теферич, на шофьор на случаен автомобил, който спряли, махайки с ръце). Но въпросите как е било и как не е било, би трябвало да са обект на друго разследване, а не на едно бегло журналистическо проучване!

Защото имаме безспорен факт за евентуална измама!
То няма как да е заблуда!
То си е нещо като чиста нагледна илюстрация за келешлъка!
Източникът е Фейсбук https://www.facebook.com/victor.dimitrov.39
и по-конкретно това: http://www.facebook.com/photo.php?fbid=872204566129279&set=pb.100000192317649.-2207520000.1400877092.&type=3&theater
Този Виктор Димитров е онзи Виктор.
Сменил си е профилната снимка на 20 май. Обърнете внимание на часовете на коментарите: 10:39, 10:43, 10:44, 11:01.
20 май е денят, в който бяха намерени младежите. Бяха намерени в късния следобяд – към 17:00 часа, което може сами да проверите от медиите и съобщенията…

Излиза, че докато са лазели на четири крака по склоновете, пропастите и скалните тераси на ждрелото на р. Тъжа (то дори и на четири крака пак е проблем да се движиш там), по същото време Виктор си е ползвал Интернет (в ждрелото няма никакво покритие на интернет или GSM сигнал). И си е бъркал по профила във „Фейсбук”.

Лично за мен подобен факт е почти равностоен на доказателство.
Почти, понеже е възможно някой да е пиратствал из профила му.
Но защо пък той дори днес – четири дни по-късно не го е коригирал?!”, пита Григор Лилов.



http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Нов скандал с изчезналите в планината студенти! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди