изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 01:13 EEST
Путин не иска нов СССР, не вижда и признаци за "Студена война"    
По света "Твърденията, че Русия се опитва да възстанови СССР са погрешни и са инструмент на информационната война". Това заяви руският президент Владимир Путин, цитиран от РИА "Новости". "Опитват се да ни лепнат етикета, че имаме намерение да възстановим империята, Съветския съюз и да подчиним всички на нашето влияние.

Това абсолютно не съответства на действителността, категоричен е Путин. - Русия се стреми към изграждане на интеграционни процеси, но не за да възстанови СССР, а за да използва конкурентните преимущества, с които държавите от постсъветското пространство разполагат. Те се основават на общ език, обща инфраструктура и силна свързаност между предприятията".

Владимир Путин добави, че не вижда и никакви признаци за нова Студена война. "Ние не бихме искали да мислим, че сме в началото на нова "Студена война". Никой не е заинтересован от това и мисля, че тя няма да се случи, коментира той. - Ние разполагаме с много инструменти за взаимодействие със САЩ, но искам откровено да кажа, че тези инструменти са добри само когато реално се използват. Работните площадки не са за това, да си пием заедно кафето или чая, а за да търсим решения и компрмиси".

Президентът на Русия обясни също, че специалните служби на страната не работят в постсъветското пространство. "Ние се отансяме по съвършено друг начин към отношенията в постсъветското пространство", каза Путин.

actualno.com
 


Сходни връзки

Путин не иска нов СССР, не вижда и признаци за "Студена война" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди