изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 04:51 EET
Окончателно преброяване: Порошенко печели изборите в Украйна    
По света Окончателното преброяване на изборите в Украйна приключи. Милиардерът Пьотр Порошенко е спечелил убедително и няма да се стигне до втори тур, каквито бяха първоначалните прогнози днес.

Той е получил над 55% от гласовете на избирателите и ще е новият президент на Украйна. На второ място и то изоставайки значително, е Юлия Тимошенко, съобщава РИА Новости.

Междувременно Дойче Веле цитира един от наблюдателите на ОБСЕ, който заяви, че светът може да признае резултатите от изборите за президент на Украйна:

"Независимо, че в някои региони на страната гласуването беше прекъсвано или затруднено, ние сме готови да признаем резултатите", твърди депутатът от бундестага Карл-Георг Велман.

Подкрепа за новия президент обяви и Барак Обама.

"Вашингтон е готов да работи с новия президент на Украйна, тези избори са важен ход за обединението на страната", се твърди в разпространено днес изявление на Белия дом.

По данни на двата най-големи екзит пола в Украйна до 20 часа в страната са гласували над 60%./  http://www.blitz.bg

Майдана губи на първи тур изборите в Украйна

Милиардерът Пьотр Порошенко печели с убедителна победа първия тур на изборите за президент на Украйна, това сочат първите резултати, цитирани от РИА Новости. Гласуването в страната преминаха в условията на дълбока политическа криза и мащабна силова акция в източната част на страната. На този етап става ясно, че представителите на Майдана губят изборите. Порошенко е получил 55, 9% от гласовете на избирателите, а Тимошенко - едва 12, 9%, свидетелстват предварителните данни на Националния екзит пул на Украйна към 18 часа местно време.

"На трето място е Олег Ляшко от Радикалната партия с 8%, следва го бившият министър на отбраната Анатоли Гриценко с 6, 3%, Сергей Тигипко е получил 2,1%", сочат още последните данни от изборите в Украйна./  http://www.blitz.bg/

******************************************************
Петр Порошенко: «Наши народы уже платят очень высокую цену»
http://www.novayagazeta.ru/politics/63732.html
***********************************************************
 


Сходни връзки

Окончателно преброяване: Порошенко печели изборите в Украйна | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди