изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 19:35 EEST
ДЕМОКРАЦИЯ ПО ФАШИСТКИ: Киев с ултиматум към Донецк: Капитулация или ви унищожаваме с високоточни оръжия!    
По света Говорителят на силовата спецоперация, която Киев провежда в Донбас, Владислав Селезньов обяви, че на опълченците в Донецк е поставен нов ултиматум. Или ще се предадат, или ще бъдат унищожени с високоточни оръжия, предава РИА "Новости".

Според Селезньов опълченците не са приели предложението на командването на антитерористичната операция (АТО) да се предадат, в замяна на което ще бъде гарантиране безопасността им.

Сега е поставен нов ултиматум, ако те не се предадат "по контролираните от тях обекти ще бъдат нанесени удари с високоточно специално оръжие", предупреждава Селезньов, цитиран от УНИАН.

След кръвопролитните боеве вчера в района на летището, опълченците в момента са се укрепили в зданието на Донецката областна администрация, в сграда на Службата за сигурност и много други обекти в града.

Премиерът на Донецката народна република Александър Бородай обяви, че са загинали приблизително 100 опълченци и мирни жители, а Донецкият градски съвет дава данни за 40 загинали, предава РИА "Новости".

Същевременно пресофицерът от щаба на АТО Алексей Дмитрашковский признава, че опълченците още не са капитулирали, но изтъква, че "убитите са не по-малко от 200 души. Следствената група продължава работата си и точните данни ще бъдат оповестени тази вечер", казва Дмитрашковский.

Вижте потресаващата история за клането в Донецк!

Лекарите ще установят точните причини за смъртта на зверски разстреляните ранени бойци в Донецк, предаде lifenews.ru. Опълченците заявиха, че шофьорът на камиона край завод "Точмаш" е убит от снайпер, а ранените, които са били в каросерията, са разстреляни от "Десен сектор".От щаба на командването на Донецката самоотбрана заявиха, че телата на опълченците в камиона, превозващ ранени, са пристигнали в моргата. Представители на Донецката народна република се затрудняват да кажат имената им, започнала е процедура за разпознаване.

Представители на щаба на самоотбраната са заявили, че убитите опълченци, които са били ранени близо до аеропорта, са били изнесени от полесражението с камион "КамАз", който е бил обозначен с флаг за медицинска помощ. Ранените в щаба опълченци съобщиха за 35 загинали в близост до завод "Точмаш". Камазът с ранените е бил обстрелян с РПГ вечерта на 26 май.

Лекарите трябва да установят характера на раните. По думите на активистите на самоотбраната, все още не е ясно от кой точно батальон или подразделение на самопровъзгласилата се Донецка република са загиналите.

"Те бяха ранени. Автомобилът ги извеждаше от полесражението. В началото снайперистите уцелиха шофьора, след това от упор ги разстреляха с ръчен гранатомет. Останалите ранени бяха довършени с автомат от бойците на "Десен сектор". Никой от превозваните в камиона не оцеля!", заяви представител на щаба на самоотбраната на Донецката народна република. "Те плюят на международните конвенции и убиват ранените".

Ожесточените боеве в Донецк започнаха към обяд на 26 май. Силоваците атакуваха сградата на летище "Прокопиев" , след като през нощта по думите на представители на самоотбраната, без един изстрел то мина под контрола на опълченците.

http://www.blitz.bg

ГРАЖДАНСКАТА ВОЙНА В УКРАЙНА - НАКРАТКО С ЛИНКОВЕ ОТ МЕДИИТЕ В БЪЛГАРИЯ И РУСИЯ /ОБНОВЯВА СЕ/


 


Сходни връзки

ДЕМОКРАЦИЯ ПО ФАШИСТКИ: Киев с ултиматум към Донецк: Капитулация или ви унищожаваме с високоточни оръжия! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди