изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 23:23 EEST
ИЗЛОЖБА В ДОБРИЧ „45 ГОДИНИ АЛБЕНА”    
ТуризъмРетроспективна изложба „45 години Албена” ще бъде открита на 30 май на площад „Свобода” в Добрич. 30 пана, подредени пред бившия магазин „Валентина”, разказват за 45-годишната история на ваканционното селище Албена от първата копка през 1969 г, през построяването на всички хотели, до наши дни, когато Албена е модерен и иновативен курортен комплекс.


За изготвянето на изложбата са използвани над 100 архивни и съвременни снимки, както и изпращани пощенски картички от 1969-а, до 1980 година. От изграждането си, в продължение на 45 години, Албена е успяла да съхрани спокойствието, уюта и красотата си и в същото време да предлага най-модерните услуги и обслужване.



Дългата история и погледът в бъдещето превръщат Албена в уникален курорт, който се стреми да запази най-доброто от миналото и в същото време да бъде иновативен - в последните пана от изложбата са показани новостите в Албена - първата в ЕС безплатна плажна библиотека; въвеждането на безплатен Интернет достъп на цялата територия на комплекса; първият тематичен хотел - Амелия; партньорството с Българската федерация по тенис и др.



Целта на юбилейната изложба е да покаже по любопитен начин преимуществата на българското Черноморие и да подари на добричлии възможността да се докоснат отново до красивите си и позабравени спомени.
Използваните кадри могат да бъдат разгледани и онлайн в юбилейния уебсайт на Албена: www.45albena.bg.
Изложбата се осъществява в партньорство с община Добрич. Откриването е в 10.30 часа, на площад „Свобода”. НДТ

ФОТОГАЛЕРИЯТА НА НДТ ЗА АЛБЕНА
http://ndtnews.hopto.org/gallery/view_album.php?set_albumName=Albena
 


Сходни връзки

ИЗЛОЖБА В ДОБРИЧ „45 ГОДИНИ АЛБЕНА” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди