изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 16:35 EEST
Хора, свързали живота си с Албена, събра ретроспективната изложба за курорта    
Туризъм Много вълнуващо бе откриването на ретроспективната изложба „45 години Албена”, която бе открита на площад „Свобода“ в Добрич. Дойдоха много хора, свързали живота и работата си с курорта. Хора, които от десетилетия не са се виждали, но общите спомени събраха днес. В очите на мнозина се виждаха сълзи, предизвикани от хубавите спомени, свързани с Перлата на българското Черноморие.

Изложбата бе открита от изпълнителния директор на „Албена“ АД Красимир Станев, който подчерта, че Албена и Добрич, сърцето на Добруджа са неразривно свързани.  Албена е съдбата на Добрич и трябва да бъде близкото и по-далечно бъдеще на нашия град, каза още той. Присъстващите бяха приветствани от кмета на Добрич Детелина Николова и от зам.областния управител Исмет Абил, който отправи поздрав от името на областния управител Недко Марчев.


Изложбата показва ретроспекция на историята на курорта, като се започне от първата копка през 1969 г, през построяването на всички хотели, до наши дни, когато Албена е модерен и иновативен курортен комплекс. За изготвянето на изложбата са използвани над 100 архивни и съвременни снимки, както и изпращани пощенски картички от 1969-а, до 1980 година. От изграждането си, в продължение на 45 години, Албена е успяла да съхрани спокойствието, уюта и красотата си и в същото време да предлага най-модерните услуги и обслужване.

Всички приеха ливналия се дъжд като добър знак за бъдещето на Албена. Изложбата ще бъде експонирана пред бившия магазин „Валентина“ до края на месец юни.

 


Сходни връзки

Хора, свързали живота си с Албена, събра ретроспективната изложба за курорта | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди