изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 19:04 EEST
Полк. проф. Николай Петров е предложен за началник на ВМА    
Новини Правителството предлага на Президента на Република България да издаде указ, с който да назначи полк. проф. Николай Петров за началник на Военномедицинската академия и да го удостои с висшето офицерско звание „бригаден генерал”, считано от 3 юни 2014 г.

Проф. Петров е роден на 29 август 1959 г. в гр. Средец. Завършил е медицина във ВМИ – Варна. От 2004 г. е Началник на Катедра по анестезиология, реанимация и интензивно лечение при ВМА. Беше назначен за министър на здравеопазването в последното служебно правителство.
Правителството измени днес своите решения за предложения до Президента на Република България за назначаване на Ангел Антонов за началник и на Юлиан Харалампиев за заместник-началник на НСО, за да отрази коректно притежаваните от тях военни звания. Съгласно Закона за резерва на въоръжените сили и ПМС 184/2012, категорията „главен комисар” по Закона за МВР на Ангел Антонов от резерва съответства на военното звание „генерал-лейтенант” по ЗОВС. Същевременно подполковник Харалампиев е повишен в звание полковник със заповед на прекия си ръководител от 21 май, след провеждане на правителственото заседание на 17 май т. г.


 


Сходни връзки

Полк. проф. Николай Петров е предложен за началник на ВМА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди