изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 08:19 EEST
УВЕЛИЧИХА С 20 ПРОЦЕНТА ЗАПЛАТИТЕ НА КМЕТОВЕТЕ В ОБЩИНА ДОБРИЧКА    
НовиниПо-високи месечни трудови възнаграждения ще получават от 1 юни кметовете на села в община Добричка. Решението бе взето на сесия на Общинския съвет.

Според зам.-кмета Дико Иванов увеличението е средно с 20 процента. С ново трудово възнаграждение ще и кметът Петко Петков.  Съветниците избраха Дико Иванов за представител на община Добричка и му гласуваха правомощия в Общото събрание на акционерите на „МБАЛ-Добрич“ АД, което ще се проведе на 6 юни.
Общинските съветници отпуснаха средства на читалища за участието им в различни културни прояви у нас и в чужбина. НЧ „Христо Ботев-1941 година“ в село Козлодуйци и НЧ „Асен Златаров-1940 година“ в село Стефан Караджа се подпомагат за участие в Празник на народния обичай и автентичната носия в тетевенското село Рибарица на 2 и 3 август. НЧ „Йордан Йовков-1941 година“ в село Котленци получава средства за международния фестивал „Дорково 2014“ в едноименното село в Пазарджишка област. НЧ „Напредък-1942 година“ в село Дончево ще получи средства за транспортни разходи за участието си в международен фестивал на от 18 до 22 септември в Римини, Италия.
ОбС прие информация за сметосъбирането в общината, състоянието и експлоатацията на автомобилния парк. От нея става ясно, че в системата на организираното сметосъбиране и извозване на битовите отпадъци в момента са обхванати 59 села. От началото на годината общината самостоятелно извършва тези дейности. В селата са разположени 1 241 метални и пластмасови контейнера тип Бобър. Всички села са оборудвани с необходимия брой контейнери. Общо за първите четири месеца на годината са извозени 5 026 контейнера. На депото до село Богдан са депонирани 1 063.86 тона отпадъци. През следващата година ще бъде организирано сметосъбиране и сметоизвозване и в останалите 11 села на общината.
На сесията бяха гласувани предложения за отдаване под наем на помещение в автоспирка за търговски цели в село  Овчарово и на лекарски кабинет, намиращ се в здравната служба на село Овчарово. НДТ


 


Сходни връзки

УВЕЛИЧИХА С 20 ПРОЦЕНТА ЗАПЛАТИТЕ НА КМЕТОВЕТЕ В ОБЩИНА ДОБРИЧКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди