изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 08:34 EEST
ДОБРИЧЛИИ ПЪРВИ ОПРЕДЕЛЯТ РАЗВОЯ НА ФИЛМА В КАБИНАТА НА "СЪЗНАТЕЛНО КИНО"    
Култура Иновативният културно-образователен проект, наречен “Съзнателно Кино”, който беше представен за пръв път пред варненската публика през септември 2013, тръгва на път. Добрич е първият град, където  мобилната кино кабина гостува на 30 и 31 май, както и на 1 юни, когато бе включен във Фестивала на талантите. Първият интерактивен филм на Съзнателното Кино  се нарича “Помисли!”.

Сюжетът на филма се гради на базата на редица събития, които провокират героя. В зависимост от реакцията му във всяка ситуация, сюжетната линия променя посоката си и дава различни възможности на зрителя да “изживее” един или друг сценарий. Провокациите представляват конфликтни ситуации от типа на тези, с които човек се сблъсква всеки ден. Зрителите ще се включат активно в сюжетната линия с решаващо натискане на бутон за избор на изход от дадена ситуация.
Тази форма на създаване и гледане на филм е уникална по рода си. Участието на зрителя в този художествен и социален експеримент се осъществява чрез специално създадена за целта мобилна кино кабина. Прожекциите бяха напълно безплатни и в Кино Кабината може да влезе всеки, който поиска. Филмът е с продължителност до 15 мин. и по време на прожекциите бе спиран няколко пъти, за да постави зрителя пред изборите на главния герой.
В главната роля влиза Марин Маринов. Участват още Деси Тенекеджиева, Борис Касиков, както и актьорите от Варненския театър Михаил Мутафов и Даниела Викторова. НДТ


 


Сходни връзки

ДОБРИЧЛИИ ПЪРВИ ОПРЕДЕЛЯТ РАЗВОЯ НА ФИЛМА В КАБИНАТА НА "СЪЗНАТЕЛНО КИНО" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди