изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 06:06 EET
СЕМЕЙСТВО АНГЛИЧАНИ ПОПУЛЯРИЗИРА С ГРАФИТИ ПТИЧЕТО БОГАТСТВО НА ШАБЛА    
ЕкологияНай-голямата любов на британците е българската природа. Семейство англичани рекламира по нестандартен начин резервата Сребърна и българската природа. Британците превърнаха дома си край уникалното езеро не само в център за туристи, но и в открита галерия на родната флора и фауна, съобщи Inews.bg.

Заедно със съпругата си Джери, Майк идва в България преди осем години. Въпреки че са обиколили целия свят, запленени от птичето богатство и красотата на езерото Сребърна, остават тук. Впечатлени от потока от туристи, които идват в резервата, но разочаровани заради неработещия музей, семейство Блек решава да превърне къщата си в Сребърна в посетителски център.
"Целта ни е да рекламираме природното богатство не само на Сребърна, но и птичето богатство в Бургас, Шабла и Русенки Лом", обяснява Майк Блек. Затова британците се решават на още по-нетрадиционна стъпка. Ангажират майстори на графитите, които с помощта на спрея превръщат дома им в огромна рекламна брошура. "Идеята е да се акцентира на биоразнообразието на езерото Сребърна", споделя художникът Венцислав Йосифов.
По думите на автора на идеята Майк колкото повече хора посетят информационния център и останалите природни забележителности, толкова възможността да повлияем върху отношението на политиците и техните решения за опазване на околната среда е по-голямо, информира Нова телевизия. Британците са решени завинаги да останат в България. Причината-голямата им и вечна любов към българската природа.  НДТ


 


Сходни връзки

СЕМЕЙСТВО АНГЛИЧАНИ ПОПУЛЯРИЗИРА С ГРАФИТИ ПТИЧЕТО БОГАТСТВО НА ШАБЛА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди