изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 04:35 EEST
ТУРИСТИЧЕСКИЯТ СЕЗОН В КРАНЕВО Е ЗАСТРАШЕН ЗАРАДИ СИТУАЦИЯТА В УКРАЙНА    
ТуризъмСериозни опасения за предстоящия туристически сезон има кметът на село Кранево Румен Николов, коментира той за НДТ. Проблемът е поради ситуацията в Украйна, която вече чувствително се усеща в броя на записванията. В началото на юни в Кранево се откриват два фестивала, участниците, в които са рускоговорящи – руснаци, украинци, белоруси. Обикновено участниците в тях са 1700-1800 деца, а сега се очаква да пристигнат 400-500 деца.

В пъти по-малко в сравнение с предходни години са записванията до момента. Ако в началото на юни 2013 г. е имало над 10 000 потвърдени ваканции в Кранево, то сега техният брой е около 3000. В цифрата са включени и летовниците в трите големи бази, които работят само с руски туристи.

Причината за спада на туристи в курортното селце това лято кметът отдава основно на ситуацията в Украйна и проблемите с визите, които вече Украйна изисква за руски граждани при преминаването им през страната. В Кранево идват предимно деца, а те пътуват с автобуси и преминават през Украйна. Кметът има опасения, че правителството на Русия насочва руските туристи основно към Крим и това също ще се отрази на туристическия сезон в Кранево.

Румен Николов има опасения, че проблемите през този сезон ще имат трайни последици, тъй като много от собствениците на хотели са теглили кредити. НДТ

 


Сходни връзки

ТУРИСТИЧЕСКИЯТ СЕЗОН В КРАНЕВО Е ЗАСТРАШЕН ЗАРАДИ СИТУАЦИЯТА В УКРАЙНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди