изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:28 EET
ИЗЛОЖБА "СВЕТОВЕ" СЕ ОТКРИ В ДВОРЕЦА В БАЛЧИК    
Култура

Вчера в галерия  "Тихото гнездо" в „Двореца” в Балчик се откри изложбата "Светове" на художника-символист Александър Терзиев се откри в Двореца в Балчик.



Александър Терзиев е завършил специалност “Художествен текстил” в София през 1972 г. В продължение на 10 години работи с големия български художник Димитър Казаков - Нерон / 1933-1992г./. Този период се оказва и неговата “житейска академия”, съобщават организаторите.

Има 14 самостоятелни изложби. Негови творби са представяни в галерии - Италия, Македония и Гърция. Картини на Александър Терзиев се намират в частни колекции в САЩ, Япония, Германия, Холандия, Дания, Швеция, Италия, Франция.

Александър Терзиев е художник -символист, борави със символи и знаци, чрез които изразява своите мисли и идеи за живота.

Водеща идея в творчество му е Любовта. Това са, както взаимоотношенията между хората, така и любовта, раждаща живот. В този смисъл в неговите картини изобилстват женските фигури. Това не е случайно, защото жената е тази, която ражда новото начало. Дори и в малкото пейзажи, които създава, използва човешки фигури, за да предаде духовност на изображението. НДТ

ИЗЛОЖБА НА ХУДОЖНИКА-СИМВОЛИСТ АЛЕКСАНДЪР ТЕРЗИЕВ СЕ ОТКРИВА В ДВОРЕЦА

 


Сходни връзки

ИЗЛОЖБА "СВЕТОВЕ" СЕ ОТКРИ В ДВОРЕЦА В БАЛЧИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди