изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 03:30 EEST
НАД 500 УЧАСТНИЦИ ВЪВ ФЕСТИВАЛА „ЧЕРНОМОРСКИ ЗВУЦИ”    
КултураМеждународният хоров фестивал "Черноморски звуци" дава старт на фестивалното лято в Балчик следващата седмица. Както НДТ писа, той ще се проведе от 4 до 8 юни. Край морето ще се съберат 19 хорови състави от 8 държави. Над 500 участници от България, Гърция, Румъния, Турция, Италия, Германия, Франция и Дания ще се обединят в идеята на форума за изграждане на мост между различни култури и творци.

По време на фестивала се организират хорови работилници, в които отделните формации ще изградят огромни фестивални хорове. По традиция и тази година на финала повече от 500 певци ще изпълнят Химна на град Балчик, който е и музикална емблема на събитието. За четвъртото издание на фестивала в Балчик ще пристигне Амброш Чопи - изтъкат композитор, който ще ръководи ателие за съвременна словенска музика, поставяйки своя творба. Дългогодишният педагог и диригент на хора на НУФИ "Филип Кутев" в Котел Катя Барулова ще работи с всички гости от фолклорните състави.

През т. г. фестивалът се посвещава на 100 години от създаването на балчишкия смесен хор „Черноморски звуци“ и 80 години от рождението на именития български композитор проф. Иван Спасов. Организатори на форума са сдружение „Музикален свят-Балчик“, община Балчик и читалище "Паисий Хилендарски-1870". Събитието ще премине под патронажа на кмета Николай Ангелов и с партньорството на ДКИ КЦ „Двореца“, Университетска ботаническа градина, Български хоров съюз, Съюз на българските композитори и Съюз на българските музикални и танцови дейци, фондация „Иван Спасов“.

Входът за всички концерти и събития в рамките на фестивала е свободен. НДТ

 


Сходни връзки

НАД 500 УЧАСТНИЦИ ВЪВ ФЕСТИВАЛА „ЧЕРНОМОРСКИ ЗВУЦИ” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди