изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:01 EET
СТАРТИРА АКЦИЯ „ВАКАНЦИЯ! ДА ПАЗИМ ЖИВОТА НА ДЕЦАТА НА ПЪТЯ!”    
НовиниОт вчера до 30 юни се провежда традиционната акция на полицията „Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!“ насочена към ограничаване на причините и условията за пътно-транспортни произшествия с малолетни и непълнолетни през лятната ваканция.

За реализацията на акцията е създадена организация  за провеждане на специализирани полицейски операции в дните, в които са планирани ученически празненства за края на учебната година, както и в дните, в които официално се закрива учебната година.

Планирани са и се провеждат беседи, на които се акцентира върху правилата за безопасно поведение на детски площадки и игрища в близост до оживени улици; използването на пешеходни пътеки и други съоръжения за пресичане на натоварени кръстовища; придвижване в участъци, където няма или не може да се използват тротоарни площи; управление на велосипеди и други детски приспособления за возене или пързаляне – скейт бордове, ролери и др.; правилно поведение при пътуване в автомобил на родители, близки или познати и др. Обръща се внимание на безопасното поведение на улицата в района на дома или мястото за игра, както и на придвижването по пътищата извън населените места; управлението на велосипед, каруца или други пътни превозни средства, използвани в селскостопанските райони; неправомерното управление на мотопеди и скутери; използването на обезопасителни колани в автомобили или на защитни каски като пътници на мотопеди или мотоциклети.

Ще бъдат засилени полицейското присъствие и контролът на пътното движение в районите на учебните заведения в дните на официално закриване на учебната година. При контрола ще се акцентира върху спазването ограниченията на скоростта в районите на учебните заведения; предимството на пешеходците; управление на двуколесни МПС от неправоспособни малолетни  и непълнолетни; използването на защитни каски, обезопасителни колани и обезопасителни системи за превозване на деца.

През първите четири месеца на годината в Добричка област при катастрофи са ранени 9 деца до 17 г., няма загинали. 6 са били пътници, а 3 – пешеходци. През лятната ваканция на м. г. е загинало 1 дете до 17 г. и са били ранени 9. Нивото на травматизма е високо поради недостатъчно обезопасяване (неизползване на обезопасителни системи) при превоз на деца в МПС, недостатъчен контрол от страна на родителите над децата навън, както и агресивното поведение на водачите, неспазване на скоростните режими в населените места. НДТ

 


Сходни връзки

СТАРТИРА АКЦИЯ „ВАКАНЦИЯ! ДА ПАЗИМ ЖИВОТА НА ДЕЦАТА НА ПЪТЯ!” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди